Rudaw

Nagihan Akarsel’in öldürülmesi bir çok kentte protesto edildi

1 saat önce

PAYLAŞ

SHARE ON FACEBOOK

SHARE ON TWITTER

SHARE ON WHATSAPP

SHARE ON TELEGRAM

SHARE ON VIBER

SHARE ON MESSENGER

FAVORI LISTEME EKLE

Etiketler Nagihan Akarsel Jineloji Araştırma Merkezi Süleymaniye Protesto

A+ A-

Haber Merkezi – Süleymaniye’de silahlı saldırıya uğrayan Jineoloji Araştırma Merkezi üyesi Nagihan Akarsel'in katledilmesini kınamak için dün Diyarbakır, Van, Ağrı, Dersim, Ankara, İstanbul ve diğer kentlerde protesto gösterileri düzenlendi.

Jineoloji Araştırma Merkezi Üyesi ve Jineoloji Dergisi editörü akademisyen Nagihan Akarsel dün Süleymaniye kentinde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti.

Diyarbakır’da aralarında HDP’lilerin de olduğu bir grup Aksel için, Yenişehir ilçesinde bulunan Hazal Park'ta basın açıklaması yaptı.

Erdoğan Sermayeye Destek Sözü Verdi: Ekonomimiz Yeniden Şekilleniyor, Yeni Bir Lige Geçiş Yapacağız Erdoğan Sermayeye Destek Sözü Verdi: Ekonomimiz Yeniden Şekilleniyor, Yeni Bir Lige Geçiş Yapacağız

Açıklamanın ardından aralarında HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ’ın da olduğu grup yürüyüş yapmak isteyince polis izin vermedi. Burada gözaltına alınan 6 kişi ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Van’da da Özgür Kadın Hareketi (TJA) tarafından organize edilen protesto yürüyüşünde kadınlar Sanat Sokağı’nda bir araya geldi.

Burada bir konuşma yapan Jineoloji Dergisi Yayın Kurulu üyesi Neslihan Şedal, Akarsel’in hedef alınmasını kınadı.

Dersim’deki yürüyüşte konuşan HDP Dersim il Eşbaşkanı Nazlı Çelik Öz, Akarsel’in gazeteci olduğuna dikkat çekerek, “Onun öncülük ettiği hakikat kalemini susturamazsınız” dedi.

Nagihan Akarsel’in öldürülmesi Ağrı’da HDP Ağrı İl Örgütü binası önünde yapılan açıklama ile kınandı.

Burada konuşan HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, Nagihan Akarsel’in tesadüfen hedef alınmadığını söyledi.

Mardin, Tatvan ve Şırnak’ın Silopi ilçelerinde de Akarsel’in öldürülmesi yapılan açıklamalarla protesto edildi.

HDP Kadın Meclisi, Akarsel’in öldürülmesini partinin Ankara İl Örgütü binası önünde protesto etti.

HDP İstanbul Kadın Meclisi de Kadıköy’de bulunan Süreyya Operası önünde bir protesto gösterisi düzenledi.

HDP İzmir Kadın Meclisi ve TJA öncülüğünde düzenlenan basın açıklamasıyla Akarsel'in öldürülmesi protesto edildi. Burada yapılan konuşmalarda, “Nagihan’a sıkılan kurşunlar kadınların sesine, sözüne sıkılmış kurşunlardır” denildi.