Gazeteci Tolga Şardan, 2015 ve 2023 genel seçimlerinde MHP’nin İzmir 2. Bölge’den 13. sıra milletvekili adayı olan emekli astsubay Mustafa Çintaş’ın 'FETÖ' suçlamasıyla açılan soruşturmada tutuklandığını yazdı.

Seçim Öncesi Tutuklanan Altı Siyasetçi Serbest Bırakıldı Seçim Öncesi Tutuklanan Altı Siyasetçi Serbest Bırakıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, geçen nisanın son günlerinde yaptığı basın açıklamasında, Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) bünyesinde "FETÖ’nün mahrem hizmetler yapılanmasına" yönelik operasyon başlatıldığını duyurmuştu. Gözaltına alınanlardan bazıları tutuklandı.

T24 yazarı Şardan, şüpheliler arasında yer alıp tutuklanan isimlerden birinin ise Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda astsubay olarak görev yaparken emekli olan Mustafa Çintaş'ın olduğunu söyledi.

‘MASAK’TAN ALINAN ÖZEL RAPOR DOSYAYA GİRDİ’

Şardan, Çintaş’ı daha önce Türkiye genelinde yapılan FETÖ soruşturmalarında haklarında adli işlem yapılan şüphelilerin verdikleri ifadelerde adı geçtiğini söyledi. Şardan, "TSK’dan emekli olan Çintaş’ın yaşamının son döneminde aktif siyaset içinde olduğu görülüyor. FETÖ geçmişi delillerle ortaya çıkarılan Çintaş’ın, Cumhur İttifakı’nın küçük ortağı MHP içinde siyaset yaptığı anlaşıldı. Hem öyle basit bir taban hareketi ve siyasi çalışmalar içinde değil" ifadelerini kullandı. (Kaynak)