Merkez Bankası (TCMB) reeskont kredisinde günlük limitleri yeniden yükseltme kararı aldı.

Mehmet Şimşek: Riskler Azalırken Normalleşme Süreci Devam Ediyor Mehmet Şimşek: Riskler Azalırken Normalleşme Süreci Devam Ediyor

Bankadan yapılan açıklamaya göre 'seçici kredi kullanımını' ve 'ihracatçıların finansmana erişimini desteklemek amacıyla' günlük limitin 1,5 milyar TL’den 3 milyar TL’ye yükseltilmesine karar verildi.

KOBİ PAYI ARTIRILACAK

Açıklamada reeskont kredilerinin kullandırılmasında KOBİ payının artırılmasına ve ihracat performansının dikkate alınmasına devam edileceği ifade edildi.

Merkez Bankası, 25 Temmuz'da da günlük ihracat ve döviz kazandırıcı hizmetler reeskont kredisi limitinin 300 milyon TL’den 1,5 milyar TL’ye yükseltildiği belirtmişti.

ŞİMŞEK: İHRACATI ÖNCELİKLENDİRME CİDDİYETİMİZİN GÖSTERGESİ

Limit artışına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, göreve geldiği üç aylık sürede ihracatçılara günlük kredi limitini 10 kat artırdıklarını belirtti. Şimşek bunun, ihracatı önceliklendirme konusunda ne kadar ciddi olunduğunun bir göstergesi olarak yorumladı.

Merkez Bakası Başkanı Hafize Gaye Erkan, düzenlemeyle ilgili olarak "Dezenflasyona geçiş sürecinde cari dengeye katkı sağlayan ihracatçılarımızın finansmana erişimine öncelik veriyoruz. İstihdam ve ihracattaki artışa önemli katkı sağlayan KOBİlerin reeskont kredilerindeki payının artmasını destekleyici uygulamalara devam edeceğiz" dedi. ArtıGerçek