Anne ve çocukları adalet nöbetinde: Mücadelemiz devam edecek Anne ve çocukları adalet nöbetinde: Mücadelemiz devam edecek

Antalya'da 7 Ocak'ta kendisine işkence yapıp ölümle tehdit ettiği iddiasıyla eşi Ramazan İpek'i (36) av tüfeğiyle öldüren 2 çocuk annesi Melek İpek (31), 'meşru savunmada sınırın aşılması mazur görülebilecek bir heyecan, korku ve telaştan ileri gelmiş ise faile ceza verilmez' hükmü gereğinde tahliye edildi.

Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Melek İpek hakkında18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istenmişti. İddianamede yer alan ifadesine göre Melek İpek, 12 yıllık evliliği boyunca sistematik şiddet gördü. Ramazan İpek’in kendisini sık sık tehdit ettiğini söyleyen Melek İpek şöyle dedi:

"Evde bulunan avda kullandığı av tüfeği ve bıçak gibi silahlarla tehdit ediyordu hatta onları da yüzüme ve vücudumun çeşitli yerlerine vurarak darp ediyordu. Bana ve çocuklarıma şiddet uygulardı. Alenen öldürmekle tehdit ederdi.”

İşkenceyi Ramazan İpek’in ailesi ile de paylaştığını ancak, ailenin işkencenin üstünü örtmeye çalıştığını söyleyen Melek İpek, ifadesinde olay günü Ramazan İpek’in kendisini ateşli silahla öldürmeye çalıştığını da anlattı. İpek’in iki çocuğu da ifadelerinde annelerinin anlattıklarını doğruladı.

İddianamede Ramazan İpek ile ilişkisi olduğu belirtilen bir kadının da ifadelerine yer verildi. Kadın, Ramazan İpek’in kendisine de şiddet uyguladığını anlattı.

Savcılık iddianamesinde “Melek İpek'in eylemini Ramazan İpek'in haksız tahrik oluşturan pek çok eylemi sonucu gerçekleştirdiğinin aşikar olduğu” ifadesini kullandı. İddianamede "Yine de yargılama aşamasında meşru müdafaa olup olmadığı hususunun mahkemece de ayrıca değerlendirilip takdir edilebileceği düşünülmektedir" denildi.