Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı, Sedex Madencilik şirketinin tüm faaliyetlerinin durdurulmasına karar verdi.
Kent merkezine 40 kilometre mesafede bulunan Kavaklı (Marunıs) köyü sakinleri geçtiğimiz yaz Sedex maden firmasının faaliyetlerini durdurması için başlattıkları eylem ve hukuki itirazlar sonuç verdi.

65163148 005F 45C5 B4Eb 7848987573A5 

Akkuş Ailesinin Acı Günü
Akkuş Ailesinin Acı Günü
İçeriği Görüntüle

 Köylüler adına yazılı açıklama yapan Salih Kurt, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı, Sedex Madencilik şirketinin tüm faaliyetlerinin durdurulmasına yönelik verdiği kararın uygulanması için sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.

Ayrıca, şirketin ruhsatının iptali yönünde açılan davaların da devam ettiğine dikkat çeken Kurt, bu konuda ilerleyen süreçte halkı bilgilendireceklerini ifade etti. 

Kurt, tüm köy halkına süreçte gösterdikleri emeklerinden dolayı teşekkür ederek, kararın köy halkına hayırlı olmasını diledi.