Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'ailenin korunması ve güçlendirilmesi' genelgesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'ailenin korunması ve güçlendirilmesi' genelgesi

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’ndan Konya’da Kürt aileye yönelik saldırı ve Türkiye’de orman yangınlarına ilişkin açıklama yapıldı.

Konya’daki saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, “Türkiye'de bir Kürt aileye yönelik saldırıyı kınıyoruz. Düşüncelerimiz ve dualarımız kurbanların aileleri ve sevenleriyle birlikte. Bu anlamsız suçun sorumluları adalete teslim edilmelidir” denildi.

Orman yangınlarına ilişkin ise, “Türkiye'nin bazı bölgelerinde çıkan ölümcül orman yangınlarından endişe duyuyoruz. Düşüncelerimiz orman yangınlarından etkilenenlerle birlikte ve yetkililerin yangını bir an önce kontrol altına almasını umuyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Kürt aile öldürüldü

Konya'nın Meram ilçesinde bugün Kürt aileye düzenlenen silahlı saldırıda 7 kişi yaşamını yitirdi. Saldırganlar evi de ateşe verdi.

Meram ilçesinde 12 Mayıs'da saldırıya uğrayan Kürt aileye tekrar saldırı düzenlendi. Eve giren silahlı saldırganlar 7 kişilik ailenin tamamını öldürerek evlerini ateşe verdi.

İhbar üzerine olay yerine kısa sürede çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Evde çıkan yangın söndürülürken ev içinde silahla vurularak öldürülmüş olarak bulunan Yaşar Dedeoğulları, Barış Dedeoğulları, Serpil Dedeoğulları, Serap Dedeoğulları, İpek Dedeoğulları, Metin Dedeoğulları ve Sibel Dedeoğulları’nın cansız bedenleri bulundu.