Sanatçı Haluk Levent, Maraş depremlerinin üçüncü gününde kurucusu olduğu Ahbap'a 46 milyon TL'lik çadır sattığı ortaya çıkan Kızılay’dan satın aldıkları gıdanın da detaylarını açıkladı. Levent, “30 bin adet 4 kişilik bir ailenin 3 öğünlük yemeğini karşılayan ve 1 yıl bozulmayan gıda satın aldık” dedi.

Turgut Altınok'un Oğlu ve Gelini Onlarca Daire, Dükkan ve Arsa Sahibiymiş! Turgut Altınok'un Oğlu ve Gelini Onlarca Daire, Dükkan ve Arsa Sahibiymiş!

Kızılay'ın Haluk Levent'in kurduğu Ahbap Derneği'ne Maraş merkezli depremlerinin üçüncü gününde Kızılay'dan milyonlarca lira ödeyerek 2 bin 50 çadır satın aldığı ortaya çıkmıştı.

Levent, bugünkü açıklamasında ise Kızılay'ın kendilerine gıda da sattığını, bunun bütçelerinin yüzde 7'sine karşılık geldiğini söylemişti.

RELATED VİDEO
Play Video
Ahbap'ın kurucusu Haluk Levent, Twitter hesabındaki paylaşımında, FOX TV'deki canlı yayında bahsettiği gıda satışını detaylandırdı.

Levent, şunları yazdı: "Kızılay kurumunun alt iştiraki olan Kızılay Lojistik A.Ş den 30 bin adet 4 kişilik bir ailenin 3 öğünlük yemeğini karşılayan ve 1 yıl bozulmayan gıda satın aldık. Canlı yayın sonuna denk geldi. Bilginize."


NE OLMUŞTU?

Kızılay'ın Ahbap'a çadırları para karşılığında verdiği, gazeteci Murat Ağırel'in dünkü haberiyle ortaya çıktı. Ağırel, Kızılay’ın depremin üçüncü gününde Ahbap'a 46 milyon TL’lik çadır satışı yaptığını duyurdu.

Ahbap haberi doğruladı. Ahbap'tan yapılan açıklamada, "Kızılay’ın iştirakinde olan Kızılay Çadır ve Tekstil A.Ş ile görüşme yapıldı. Ellerinde 2050 adet olduğunu öğrendiğimiz çadırların sözleşmesini hemen yaptık ve ertesi sabah deprem bölgesine gönderdik" denildi.

Kızılay Başkanı Kerem Kınık da "Kızılay Çadır&Tekstil AŞ gerek günlük~1000 çadır imali gerekse ithalat ve yurtiçi fason imalat ile AFAD’a barınma desteği vermeye devam etmektedir @Ahbap ve @Kizilay’ın işbirliği ahlakidir, akılcıdır, yasaldır. Aksini iddia eden ise ya meseleyi anlamamış ya da kötü niyetlidir" açıklaması yaparak kendilerini savundu.

Haluk Levent FOX TV yayının da Kızılay'dan gıda da satın aldıklarını açıkladı.