Türk, kayyımlar için “Hırsızlıkları ile Mardin’in ismini kirlettiler." Türk, kayyımlar için “Hırsızlıkları ile Mardin’in ismini kirlettiler."

İktidarın 'üç harfliler' diye anılan zincir marketleri enflasyonun nedeni olarak göstermesi ve BİM'in hedef alınması siyasetin de gündeminde tartışılıyor. Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, AKP, MHP ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ülkenin üç harfli sorunu diye niteledi.

Karamollaoğlu bugün düzenlediği basın toplantısında, öncelikle İYİ Partili Hüseyin Örs'e saldıran AKP'li Zafer Işık'a tepki gösterdi. "Bu darbı gerçekleştiren milletvekilinin, 'Ben özür dilemeyeceğim' demesinin ne kadar vahim olduğunu söylemek istiyorum" diyen Karamollaoğlu, gerçek gündemler konuşulmasın diye her gün suni bir gündem üretildiğini söyledi. Karamollaoğlu, "Bu haftanın sis bombası da milletvekilinin darp edilmesi" ifadesini kullandı.

Karamollaoğlu, ekonomi krizin derinleştiğini ancak krizle mücadele etmesi gerekenlerin algının peşinde koştuğunu söyleyerek, şöyle devam etti:

"Çok net ifade ediyorum; bu ülkedeki en büyük fırsatçı, bu iktidarın bizzat kendisidir! Evet, bu ülkenin bir "üç harfliler sorunu" vardır. O üç harfliler de AKP’dir, MHP’dir ve maalesef RTE’dir! Zincir marketin gerekliliğe vurgu yapan Erdoğan, şu an marketleri karşısına alıyor. Marketler taşlanıyor, mafya vari kişiler, iş adamlarına hakaretler yağdırıyor. Hayat pahalılığını, zincir marketlere yıkıyorlar. Adı geçen marketlere hiç gitmeyen tuzu kurular şimdi boykot çağrısı yapıyorlar. İnsanlara doları boykot edin diyenler bunlar. Bugünkü hayat pahalılığının sebebi üç harfli marketler değil MHP'ye pranga ile bağlı olan AK Parti, ve Cumhur İttifakı'dır. Suçlu iktidardır, iktidarın yanlış politikalarıdır. Birkaç marketle baş edemeyen bu iktidarın beceriksizliği endişe vericidir."

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, yeni yollar izleneceğinin ve fahiş fiyatların çözümünün bu şekilde çözüleceğini söylemesi ile başlayan tartışma MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin BİM ve yöneticilerine "FETÖ'cü" ithamı sonrası alevlenmişti.

Eski Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı ve BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç ise Bahçeli'nin sözlerine sert bir şekilde karşılık verdi. Aykaç, "Bizi FETÖ ile tehdit eden parti liderlerine söyleyeceklerim var" ifadelerini kullanarak, bunun bir 'algı operasyonu' olduğunu söylemişti.

Bu sözlerden kısa bir süre sonra ise Aykaç, Gıda Perakendecileri Derneği başkanlığından istifa etti. Türkiye'nin bir çok yerinde bu marketlere saldırılar düzenlendi.