Esendere Belediyesi’nden Engelli Vatandaşlara Akülü Sandalye Desteği
Esendere Belediyesi’nden Engelli Vatandaşlara Akülü Sandalye Desteği
İçeriği Görüntüle

İlçe genelinde kar kalınlığının kent merkezinde 1 metreyi, yüksek kesimlerde ise 2 metreyi aşması günlük yaşamı olumsuz etkiledi.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Yüksekova’da eğitime 1 gün ara verildi. İl Özel İdaresi’nden edinilen bilgilere göre, yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle 60 köy ve 100 mezra olmak üzere toplam 160 yerleşim biriminin yolu ulaşıma kapandı. Köy ve mezralarda yaşayan vatandaşlar, kar yağışının etkisini artırmasıyla birlikte zor anlar yaşıyor.

20260113Aw619289 9 850X527

Kar kalınlığının bazı bölgelerde araç boyuna kadar ulaştığı ilçede, Yüksekova Belediyesi ile İl Özel İdaresi ekipleri ana arterlerin açık tutulması için yoğun mesai harcıyor. Özellikle hastane, kamu kurumları ve ana ulaşım güzergâhlarında kar temizleme ve tuzlama çalışmaları aralıksız devam ediyor.

141790

Yağışın zaman zaman durduğu bölgelerde ise karla mücadele ekipleri, çok sayıda iş makinesi ve personel desteğiyle kapalı köy ve mezra yollarını açmak için geniş çaplı çalışma başlattı. Ekiplerin, hava şartlarının elvermesi durumunda kapalı yolları en kısa sürede ulaşıma açmayı hedeflediği belirtildi.

Yetkililer, bölgede etkili olan dondurucu soğuklar nedeniyle oluşabilecek buzlanma ve don olaylarına karşı sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı. Ayrıca, yüksek rakımlı ve eğimli alanlarda biriken kar kütleleri nedeniyle çığ riskinin arttığına dikkat çekilerek, vatandaşların zorunlu olmadıkça bu bölgelerde seyahat etmemeleri istendi.

20260113Aw619289 850X527

Yoğun kar yağışı ve tipinin etkisini bir süre daha sürdüreceği öğrenilirken, ekiplerin sahada teyakkuz halinde olduğu bildirildi.