Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Kadın Meclisi, 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla Devrimci Gençlik Köprüsü'nde mor ve beyaz balon uçurma etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Hakkari Barış Anneleri Meclisi, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) temsilcisi Avukat Harika Günay Karataş, Yüksekova Kadın Meclisi ve çok sayıda kadın katıldı.
Deniz Gezmiş ve arkadaşları tarafından 1972 yılında Zap suyu üzerine yapılan ve Devrim Gençlik Köprüsü adı verilen köprüde bir araya gelen kadınlar, “Tacize, tecavüze, kadın cinayetlerine, çocuk istismarına karşı kadın mücadelesi her yerde” pankartı açtı. “Jin Jîyan Azadî” ve “Bijî Berxwedana Jina” sloganlarıyla köprüye doğru yürüyen kadınlar burada açıklamada bulundu. Açıklamada konuşan HDP Hakkari Merkez ilçe Eşbaşkanı Sinem Seven, düzenledikleri etkinliğin Mirabel Kardeşlerden bu yana devrimci mücadele yaşamını yitirenler ve mücadeleyi bugüne kadar taşıyan kadınlarına atfettiklerini dile getirdi.
HDP Kadın Meclisi olarak kadın haklarını sonuna kadar savunacaklarını belirten Seven, Kadına yönelik şiddete karşı alanlarda olup haykırmaktan vaz geçmeyeceklerini ifade etti. Seven, “Barış sağlanana, Kadınlar özgür olana dek mücadelemiz devam edecektir” dedi.
Açıklama ardında kadınlar zılgıtlarla, “Jin Jîyan Azadî” sloganlarıyla ellerindeki mor ve beyaz balonları havaya uçurdu. Kadınlar daha sonra Devrimci Gençlik Köprüsü’nden araçların bulunduğu noktaya kadar yürüyerek, “Em xwe diparêzin” ve “Jin Jîyan Azadî” sloganları attı. (MA)
Kadınlar Devrimci Gençlik Köprüsü’nde bir araya geldi
Hakkari’de Devrimci Gençlik Köprüsü’nde bir araya gelen çok sayıda kadın yürüyüş yapıp, balon uçurdu.
Bu içeriğe tepkiniz
Yorumlar
Trend Haberler
Hakkari’de Doğalgaz Faturaları İsyan Ettirdi: Metreküp Fiyatı Van’dan Yüzde 25 Daha Pahalı
Eski Hakkâri Vali Yardımcısı Bıçaklandı!
Ertuşi aşiret lideri Ankara'da oğlunu vurdu
Hakkari’de 1.557 Sosyal Konutun Hak Sahipleri Kura ile Belirlendi
Hakkari’de hastanede Polis Şiddeti iddiası: Acile giden iki genç tutuklandı
Hakkarili Güleryüz Artık Avukat
Hakkari Üniversitesi Personel Alımı Yapacak: Son Gün 10 Ocak
Hakkari’de Acı Olay: 6 Çocuk Annesi Kadın Hayatını Kaybetti
Hakkari’de Dev Yatırım Hamlesi: 76,4 Milyar TL
Hakkari TOKİ kura çekiliş sonuçları isim listesi
Hakkari’de 1557 Konut İçin Kura Çekildi: İsmi Çıkmayanlar Ücret İadesini Nasıl Alacak?
Hakkarili Menduh Çiftçi’den “Tefeci” İddialarına Sert Yalanlama: “Hukuki Süreç Başlattı”
Hakkâri’de Başkomiser M. C’in Vefatıyla İlgili Açıklama
Hakkari'de Sahur Vakti: 20 Yaşındaki Genç Hayatına Son Verdi
Hakkari'de Zap Suyuna Bir Araç Uçtu





