Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Bölge Başkanı Cevdet Özgökçe başkanlığındaki Hakkari heyeti 8 Mart tarihinde İran'ın Urmiye kentinde temaslarda bulunmuştu.

Urmiye Başkonsolosu, Urmiye Sanayi Odası, Urmiye - Türkiye Seyahat Acenteleri Başkanı ve Urmiye Turizm Acenteleri yetkilileri ile görüşen Hakkari heyeti İran'dan Hakkari'ye daha çok turist gelmesi için neler yapılabileceği konusunu masaya yatırdı.

Yüksekova esnaf ve sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, Hakkari ve ilçelerinde turizmi canlandırmak, İranlı turist potansiyelini artırmak amacıyla Urmiye kentine çok önemli bir ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi.


İran görüşmesinin ardından Hakkari’de de temaslarını sürdürdüklerini belirten Çoğaç, en önemli önceliklerinin Hakkari ve Yüksekova’yı İranlı turistler için çekim merkezi haline getirmek olduğu mesajını verdi.

Aile Bakanlığından 8 Mart için 10 Milyon TL Değerindeki İhale Aile Bakanlığından 8 Mart için 10 Milyon TL Değerindeki İhale

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Bölge Başkanı Cevat Özgökçe, Esendere Belediye Başkanı Dırbazbüyüksu, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Timur Sevi, Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, Vangölü Turizm ve BUBİVAN acentesi sahibi Ebubekir Zirek'in de aralarında bulunduğu heyet dün de Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık’ı makamında ziyaret ettiler.
Ziyarette; İran temaslarının ele alındığı ve İran’dan dan Hakkari ve Yüksekova’ya turist akışının sağlanması için neler yapılabileceği konusu üzerinde durulduğu bildirildi.

Heyetin bugün de Yüksekova Kaymakamı ve Belediye başkan Vekili Ömer Cimşit ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Hakkari heyetinin 4-5- ve 6 Nisan tarihlerinde İran’ın Tebriz, Urmiye ve Mahabat kentlerini ziyaret edip buradaki turizm acente yetkilileri ile bir araya gelmeleri planlanıyor.

Hakkari Valiliği ziyaretini sosyal medya hesabından paylaşan Esendere Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksyu "TÜRSAB Doğu Anadolu Bölge Başkanı sayın Cevdet Özgökçe, Oda başkanlarımız ve oda temsilcileri ile birlikte valimiz sayın İdris Akbıyık'ı makamında ziyaret ederek, İran devletine yaptığımız ve yapacağımız ziyaretimizle ilgili, bilgi ve taleplerimizi arz ettik. Sayın valimize ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı