Irak'ta Şii lider Muhteda Sadr'ın 'mehdi' olduğu yönünde 'dedikodu yaydıkları' gerekçesiyle 51 kişiye hapis cezası verildi. Irak yargısından yapılan açıklamada, söz konusu iddiayı yayan 'Dava Sahipleri' adlı grubun 50 üyesine birer, liderine de iki yıl hapis cezası verildiği belirtildi.

Seçim Öncesi Tutuklanan Altı Siyasetçi Serbest Bırakıldı Seçim Öncesi Tutuklanan Altı Siyasetçi Serbest Bırakıldı

Sadr'ın destekçileri arasından bir grup, 'Dava Sahipleri' adlı oluşum üzerinden nisan ayında 'mehdi' dedikodularını yaymaya başlamıştı. Grup, Şii inancına göre asırlardır beklenen 12'inci imam olan mehdinin, tam da Mukteda Sadr'ın inzivaya çekildiği Büyük Kufa Camii'ne geleceğini iddia etmişti. Sadr'ın kendisi ise kendisinin Mehdi olarak gösterilmesine öfkelenerek Sadr hareketinin tüm faaliyetlerini bir yıl boyunca askıya almıştı.

Irak yargısından bugün yapılan açıklamadaysa, söz konusu grubun liderinin "Sadr'ın Mehdi olduğu" iddiası üzerinden çok sayıda genci etrafında topladığı, müritlerini "kendisinin Cebrail olduğuna ve uzun zamandır beklenen Mehdi'nin ortaya çıkışını ilan etmek için görevlendirildiğine" inandırma amaçlı konuşmalar yaptığı belirtildi.

Buna göre, grubun lideri Kadir gecesinde "Sadr'ın mehdi olduğunu", Facebook üzerinden ilan edecekti. (DIŞ HABERLER)