Irak'ın Musul kentinde bir düğün salonunda çıkan yangında ilk belirlemelere göre 100 kişi öldü,500 kişi yaralandı. Yangının sebebi henüz kesin değil. Ancak yerel medya atılan havai fişeklerin ardından yangının başlamış olabileceğini aktardı. Devlet haber ajansı INA'nın aktardığına göre Irak Sivil Savunma Müdürlüğü, "Yangın, dakikalar içinde çöken yüksek derecede yanıcı, düşük maliyetli yapı malzemelerinin kullanılması sonucu salonun bazı bölümlerinin çökmesine yol açtı" dedi.


ÖLÜ VE YARALI SAYISI KONSUNDA BELİRSİZLİK

İcra Baskınında İç Çamaşırlarına Kadar Haczedildi: Eşyalar Açık Artırma ile Satışa Sunulacak İcra Baskınında İç Çamaşırlarına Kadar Haczedildi: Eşyalar Açık Artırma ile Satışa Sunulacak

Ninova vali yardımcısı Hassan al-Allaq Reuters'a yaptığı açıklamada 113 kişinin öldüğünün doğrulandığını belirtirken, devlet haber ajansı INA ölü sayısını en az 100, yaralı sayısını ise 150 olarak verdi. Musul Sağlık Dairesi Müdür Yardımcısı Ahmed Hamdani ise, yangında 100 kişinin öldüğünü 500 kişinin yaralandığını söyledi.

BAŞBAKAN ES-SUDANİ'DEN YETKİLİLERE 'SEFERBER OLUN' ÇAĞRISI

Musul'un doğusunda yer alan Hamdaniye'deki ana hastanede onlarca kişi yaralılara yardım etmek için kan bağışında bulunmaya geldi. Irak başbakanı, Muhammed Şiya es-Sudani sosyal medya platformu X'te yaptığı paylaşımda yetkililere "bu talihsiz olaydan etkilenenlere yardım sağlamak için seferber olmalarını" söylediğini duyurdu.


GELİN VE DAMAT DA ÖLENLER ARASINDA

Gelin ve damadın dans ettiği esnada çıkan yangın görüntüleri sosyal medyaya da yansıdı. Görüntülerde insanların panik içinde sağa sola koşuşturdukları görüldü. Yerel bir sağlık yetkilisi gelin ve damadın da ölenler arasında olduğunu doğruladı. Düğünde bulunan Imad Yohana Reuters ajansına "Yangının titreyerek salondan dışarı çıktığını gördük" diye yaşadıklarını anlattı. 34 yaşındaki düğün davetlisi, "Çıkmayı başaranlar dışarı çıktı, başaramayanlar ise mahsur kaldı. Dışarı çıkmayı başaranlar bile kötü durumdaydı" dedi. Elinde yanık oluşan bir başka düğün davetlisi Rania Waad, gelin ve damat yavaş yavaş dans ederken "havai fişeklerin tavana tırmanmaya başladığını, tüm salonun alevler içinde kaldığını" söyledi. AFP haber ajansına konuşan 17 yaşındaki genç ise, "Hiçbir şey göremiyorduk. Boğuluyorduk, nasıl çıkacağımızı bilmiyorduk" diye konuştu.