Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İmralı Heyeti üyeleri Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdikleri görüşmeye ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
Açıklamada, görüşmede bölgesel gelişmelerin ve bu gelişmelerin Türkiye’ye ile “Barış ve Demokratik Toplum Süreci”ne etkilerinin ele alındığı belirtildi. Heyet, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile sürece dair kapsamlı bir istişare gerçekleştirdiklerini ifade etti.
Görüşmede, yürütülen sürecin kararlılıkla sürdürüleceğine dair ortak iradenin bir kez daha teyit edildiği kaydedildi. Sürecin ilerleyebilmesi için somut ve güven verici adımların atılmasının önemine dikkat çekilen açıklamada, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, ilgili bakanlıkların ve kamu kurumlarının çalışmalarını yoğunlaştırması gerektiği vurgulandı.
Açıklamada ayrıca, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu tarafından hazırlanacak raporun kapsayıcı bir anlayışla kaleme alınmasının, demokratikleşme ve özgürlükler açısından güçlü bir temel oluşturacağı ifade edildi. Toplumun tüm kesimlerini kapsayan ve Türkiye’nin demokratik geleceğine dayanak teşkil edecek yasal çerçevenin gecikmeden ve en geniş toplumsal uzlaşıyla çıkarılmasının önemine işaret edildi.
Küresel ve bölgesel düzeyde önemli gelişmelerin yaşandığı bir dönemde gerçekleşen görüşmenin, Türkiye ve bölge halklarının barış içinde bir arada yaşamasına katkı sunacağına olan inanç yinelenirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kabulü dolayısıyla teşekkür edildi.





