İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, Ordu eski Valisi Seddar Yavuz'a hakaret ettiği iddiasıyla açılan davanın 7'nci duruşmasında İmamoğlu'nun 354 gün boyunca 20 TL parası yani toplamda 7.080 TL para cezası ödemesi hükmedildi.

Savcılık, İmamoğlu hakkında 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası talep etmişti.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun tepki çeken karar hakkında açıklama yaptı.

Seyit Torun'un açıklaması şöyle oldu:

Bakırhan açıkladı.. Her bir haram seçmene karşı iki tane helal seçmen getirin Bakırhan açıkladı.. Her bir haram seçmene karşı iki tane helal seçmen getirin

"Hepimiz biliyoruz ki bu yargılama iki kez hezimete uğramanın intikamıdır!

Yargılanan Ekrem İmamoğlu değil, onun nezdinde 16 milyon İstanbullu ve halkın hür iradesidir..."

EKREM İMAMOĞLU’NDAN AÇIKLAMA

Karar sonrası kendisine ait resmi sosyal medya hesabından açıklama yapan Ekrem İmamoğlu “Tanıklarımız dinlenmedi, sunduğumuz bilirkişi raporları dikkate alınmadı, hukuk ilkeleri ve içtihatlar hiçe sayıldı. Bağımsız yargının nasıl büyük bir ihtiyaç olduğu gerçeğini sanık olarak görüp yaşamak sırası bugün bendeydi. Hepsi geçer, adalet ve hukuk er geç üstün gelir.” dedi.

Öte yandan Seyit Torun duruşma öncesi sosyal medyada açıklama yapan Seyit Torun, "İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun Ordu ziyaretinde yaşanan VIP utancının üzerine, Ordu Adliyesi’nde örgütümüz, Baro Başkanımız ve Genel Başkan Yardımcımız @MuharremErkek17 ile davayı bekliyoruz. Hukuk ve siyaset adına yaşanan bu ayıbın takipçisiyiz." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Ekrem İmamoğlu’nun İBB Başkan adayı olduğu sırada Ordu-Giresun Havalimanı’nda VIP salonunu kullanması Ordu Valiliği’nin talimatıyla engellenmek istemiş, Valilik, İmamoğlu’nun bu sırada “Bu Vali tam bir it” dediğini iddia etmişti. İmamoğlu ise söz konusu iddiayı yalanlamıştı.