Hakkari kent merkezine yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta bulunan Otluca Köyü yolu, son günlerde etkili olan yağışlar ve kanalizasyon sularının yol altyapısına zarar vermesi sonucu birçok noktada çökmeye başladı. Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’na ulaşımı sağlayan kritik güzergâhta oluşan derin çukurlar ve çatlaklar, sürücüler için ciddi risk oluşturdu.
Yaşanan sorunun ardından harekete geçen İl Özel İdaresi ekipleri, sabah saatlerinde bölgede çalışma başlattı. Ekipler, çöken ve tehlike arz eden kısımlarda iş makineleriyle asfaltı kaldırarak zeminde düzenleme yaptı.
Yetkililer, sürücülere zor anlar yaşatan bölümlerin kazılarak geçici olarak düzeltildiğini belirterek, “Yağışların durmasının ardından yolun tamamında yeniden asfaltlama çalışması gerçekleştireceğiz” açıklamasında bulundu.
Öte yandan, bölge sakinleri ve sürücüler, yolun kalıcı şekilde onarılması için çalışmaların hızlandırılmasını isterken, güzergâhın hem köy halkı hem de askeri ulaşım açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekti.





