Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari il örgütü İran'da katledilen Jina Amini için parti binası önünde basın açıklaması ve oturma eylemi düzenledi.

Hakkari Milletvekili Bartın, Çukurca Üzümlü Köyü'ndeki bozuk yolları Meclis'e taşıdı Hakkari Milletvekili Bartın, Çukurca Üzümlü Köyü'ndeki bozuk yolları Meclis'e taşıdı

Düzenlenen etkinliğe, Hakkari ve Yüksekova Barış Anneleri Meclisi, TJA, ÖHD Hakkari şubesi kadın üyelerinin yanı sıra çok sayıda kadın katılım sağladı. Açıklamada, “Kadınların zafere yürüdüğü yüzyılda, dikta rejimlerine boyun eğmeyeceğiz” pankartı, yaşamını yitiren Mehsa Amini’nin fotoğraflarının bulunduğu dövizler ve kadınların kesilen saçlarının yapıştırıldığı ağaç dalı tutulu.

‘KADINLARININ DİRENİŞİ ENGELLENEMEYECEK’

Kitle adına açıklamayı okuyan HDP Merkez ilçe Eşbaşkanı Sinem Seven, iktidarlarının giderek sarsıldığını gören rejim ve güçlerinin ise kadınlara ve mücadelelerine saldırdığını belirterek, yapılan saldırılarla kadınları yıldırmaya ve sindirmeye çalışmakta olduğunu vurguladı. Seven, “Ancak şu iyi bilinsin ki, kadınlar başta olmak üzere ezilenlerin mücadelesi ve direnişi engellenemeyecek. Şuan dünyanın her yerinden alanlarda kadın mücadelesini büyüten ve İran’da direnen kadınlara ve bir kez daha selam olsun” dedi.

Açıklamanın ardından kitle, kadınlara yönelik baskılara karşı oturma eylemine geçerek, “Jin Jiyan Azadî”, “Biji Berxwedana Jinan” ve sanatçı Dewrim Demir’in kadınlar için yazdığı, “Tu kî yî” ve “Ez xelefim” şarkılar söyleyerek eylemlerini sürdürdü. Etkinlik, atılan aynı sloganlarla son buldu.