Karayoluyla Dersim'e geçen HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve HDP heyeti Seyitli Köprüsü'nde konvoy ile karşılandı.

Dersim merkezde bulunan Seyit Rıza Meydanı'na geçen Sancar, vatandaşları selamladıktan sonra açıklama yaptı.

Sancar, "İşte sembolü pirimiz Seyit Rıza. Katliamlara, sürgünlere, talanlara boyun eğmeyen bir halkın sembolü. Şimdi de o gün onları, bu zulmü yapan zihniyet iktidarda varlığını devam ettiriyor. 1937-38'de canlarımızı katleden, katliam yapan zihniyetle, bugün iktidarda olan zihniyet aynıdır. O gün canlarımızı çoluk çocuk demeden, yaşlı, genç, kadın, erkek demeden, katleden zihniyetin amacı, Dersim halkına diz çöktürmekti, Dersim halkını teslim almaktı. Bugün de cinayetlerle, siyasi soykırım operasyonlarıyla, hapislerle, mahkemelerle bu zihniyeti devam ettiren iktidarın amacı da bizlere boyun eğdirmektir. Nasıl ki o gün 1937-38'de onbinlerce canımızı almalarına rağmen, diz çökmediysek, bugün de bu zihniyeti taşıyan bu faşist iktidara boyun eğmeyeceğiz" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "HDP'yi hiç kimse kapatamaz. HDP yoluna devam edecektir. Mücadele ile demokrasi ittifakıyla halkların ortak iradesiyle HDP'yi mutlaka yaşatacağız" dedi.

Seyit Rıza Meydanı'nda partililerle bir araya gelen Sancar, HDP'ye yönelik kapatma davası ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Erdoğan'ın yeniden adaylığı için Meclis'i işaret etti Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Erdoğan'ın yeniden adaylığı için Meclis'i işaret etti

HDP'nin yoluna devam edeceğini kaydeden Sancar, "HDP'yi hiç kimse kapatamaz. HDP yoluna devam edecektir. Mücadele ile demokrasi ittifakıyla halkların ortak iradesiyle HDP'yi mutlaka yaşatacağız. 'Seçimlerde ne olacak?', 'Kapatılırsa ne yapacaksınız?' diye soruyorlar. Biz de diyoruz ki kapatılmayacak ama ola ki kapattılar, sizinle birlikte kararımızı vereceğiz. Birlikte mücadele ettiğimiz bütün demokrasi güçlerine ve halkımıza soracağız" dedi.

Açıklamanın ardından Sancar, partililerle birlikte Seyid Rıza'nın anıtına Deniz Poyraz'ın fotoğrafını ve karanfil bıraktı.

Sancar, "Pirimiz bir sözümüz olacak. Hepimiz biliyoruz, pirimiz Seyid Rıza, idam sehpasına götürülürken, idam sehpasındayken bir söz söylemişti: 'Ben oyunlarınızla, yalanlarınızla, hilelerinizle baş edemedim, bu bana dert oldu; ama sizin önünüzde diz çökmedim, bu da size dert olsun' demişti. Şimdi diyoruz ki sevgili pirimiz, senden diz çökmemeyi öğrendik ama örgütlüğümüzle, mücadelemizle ve halkımızla birlikte, bunların oyunlarıyla, hileleriyle ve yalanlarıyla da baş etmeyi öğrendik. Bunları hepsini senin huzurunda bir kez daha tekrar ederken, bu hileleri, bu oyunları, bu yalanları boşa çıkaracağımıza söz veriyoruz" ifadesini kullandı.