Hakkari’nin eski milletvekillerinden ve Pinyanişi Aşireti lideri Mustafa Zeydan, vefatının 14. yıl dönümünde anıldı. Pinyanişi Aşireti’nin önde gelen isimlerinden olan Zeydan, 25 yıl boyunca Yüksekova Belediye Başkanlığı yapmış ve 3 dönem Hakkari milletvekilliği görevinde bulunmuştu. 2011 yılında hayatını kaybeden Zeydan, bölgenin unutulmaz siyasetçilerinden biri olarak hafızalarda yerini koruyor.

Hakkari Çarşı Merkezinde Bıçaklı Kavga: 1 Genç Yaralandı
Hakkari Çarşı Merkezinde Bıçaklı Kavga: 1 Genç Yaralandı
İçeriği Görüntüle

Vefat yıl dönümü dolayısıyla sosyal medya hesabından duygusal bir paylaşım yapan oğlu, iş insanı Teoman Zeydan şu ifadeleri kullandı:

"O, bizim için bir baba olmanın ötesinde; yaşadığı toplumun sesi, vicdanı ve rehberiydi. Hayatının her anında doğruluktan şaşmadı, haksızlığa karşı sesini yükseltmekten çekinmedi. Aramızdan ayrılışının sene-i devriyesinde rahmet, minnet ve derin bir özlemle anıyorum. Ruhu şad, mekânı cennet olsun."

Mustafa Zeydan’ın yokluğu, sevenleri tarafından her zaman derinden hissediliyor.

Ekran Goruntusu 2025 08 13 121955 1280X720