COLEMERG HABER

Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği (CİSAD) üyesi 7 dağcı kış programı kapsamında 2 yıl önce 3 bin 487 rakımlı Sümbül Dağı'nda keşfettikleri sarkıt ve dikit sütunlu mağaraya tırmandılar.

Kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu zorlu tırmanışta kar kramponları ile kara bata çıka yürüyen dağcılar mağaraya ise halat yardımıyla iniş gerçekleştirdiler. Dağcılar mağarada keşif ve fotoğraf çektirdikten sonra tekrardan inişe geçti.

Mağarayı kentin turizmine kazandırmak için kış programı kapsamında doğa yürüyüşü düzenlediklerini ifade eden, Türkiye Dağcılık Federasyonu Hakkari il Temsilcisi Naci Ertunç, 7 dağcı ve doğaseverle birlikte, doğa yürüyüşü düzenlediklerini söyledi.

Dağcı ve doğaseverler, sarkıt, dikit ve sütunlarıyla hayranlık uyandıran mağaraya ip yardımıyla girip, hatıra fotoğrafı çektirildiklerini kaydeden Ertunç,” Kent merkezine 20 kilometre uzaklıktaki 3 bin 487 rakımlı Sümbül Dağı'nın yamacında bulunan 2 galeriden oluşan mağara, sahip olduğu görüntüsüyle de hayranlık uyandırıyor. 2 yıl önce Sümbül Dağı’nın yamacında bir mağara tespit ettik. Derneğimize üye 7 dağcı ve doğasever, tespit edilen mağaraya ip yardımıyla girdik. Sütun, sarkıt ve dikitlerin çok yoğun olduğu mağara adeta doğaseverleri büyülüyor. Sümbül Dağı’nın zor etabını kullanan doğaseverler mağarayı gezdi. Bu ve buna benzer mağaralar bölge turizmine kazandırılmalı' 'dedi.

Hakkari Yüksekova Minibüs Bilet Fiyatlarına Zam Yapıldı Hakkari Yüksekova Minibüs Bilet Fiyatlarına Zam Yapıldı