Haber; Mimar Kaya

Bulak Mahallesi Şehit Mehmet Ceyhan Caddesi üzerinde bulunan Hakkari Atatürk Anadolu Lisesi Pansiyonunda kalan öğrencilere uygulanan barınma ve yemek saatleri sorunları tepkilere neden oldu.

İddiaya göre yurtta kalan ve yarım gün eğitim gören kızlı ve erkekli 250 öğrenci, idare tarafından gün içinde yurda alınmıyor. Okulu öğlen başlayan öğrenciler kahvaltıdan sonra yurttan çıkarılırken, sabah okula gidip öğlen yurda dönen öğrenciler de öğlen yemeğinin ardından yurda alınmıyor. Gün içinde yurda alınmayan öğrenciler ise sokaklarda, parklarda veya okey salonlarında vakit geçirmek zorunda kalıyor. Ayrıca yurtta saat 17:30’da verilen akşam yemeğine dersleri akşam 18;50 biten öğrencilere soğuk yemek kalıyor.

Hakkarili Yakup Karaman yetkililerden kızının tedavisi için yardım bekliyor Hakkarili Yakup Karaman yetkililerden kızının tedavisi için yardım bekliyor

Duruma tepki gösteren öğrenci Velileri,” Çeşitli köylerden yüzlerce öğrencimizi devlet yurduna emanet ettik. Yurt yönetimi yönetmeliğe aykırı kararlar alıyor. Çocuklarımızı sabah yurttan dışarı çıkarıyor. Öğlen gelen öğrencilerimizi de yemekten sonra dışarı çıkarıyor. Çocuklarımızın gidecek bir yeri yok. Okul vaktine kadar veya okul sonrası öğrencilerin yatakhanede kalması ne gibi sıkıntı çıkarabilir ki. Bu soğuk günlerce gidecek yeri yurdu olmayan çocuklar sokaklarda kötü alışkanlıklara meyledebilir. Sokakta araba çarpabilir. Ne bilelim dünyanın bin bir türlü hali var. Biz bu çocukları devlete teslim ettik. Başlarına gelecek en ufak bir olayda sorumlular hakkında dava açacağımızı bilsinler. Buradan Vali Ali Çelik’e çağrıda bulunuyoruz. Konunun takipçisi olsun. Öğrencilerimiz okul saatleri gelene kadar yurtta kalsınlar” diye konuştular.

Telefon ile görüştüğümüz Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz ise,” Kente yeni atandığı için haberinin olmadığını ve yarından itibaren bu problemi çözüleceğini” söyledi.