Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde tarım arazisinde çıkan yangında yaklaşık bin balya ot yanarak kullanılamaz hale geldi. Çatma köyünde meydana gelen yangın, itfaiye ekipleri ile vatandaşların yoğun çalışması sonucu çevredeki diğer tarım arazilerine sıçramadan kontrol altına alındı.

Edinilen bilgilere göre yangın, saat 11.30 sıralarında Yüksekova'ya bağlı Çatma köyündeki ortak kullanım alanında bulunan tarım arazisinde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıktı. Köylüler tarafından imece usulüyle biçilerek balya haline getirilen otların tutuşmasıyla alevler kısa sürede geniş bir alana yayıldı.

İtfaiye ve Vatandaşlar Birlikte Müdahale Etti

Yangını fark eden köy sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine Yüksekova Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

Bölgeye ulaşan ekipler, vatandaşların da desteğiyle yangına müdahale ederek alevleri uzun uğraşlar sonucunda kontrol altına aldı. Yangının çevredeki tarım alanlarına sıçramaması için yoğun çaba harcandı.

MHP Hakkâri İl Başkanı Fatih Öztepe'den Saldırı Olayına İlişkin Açıklama
MHP Hakkâri İl Başkanı Fatih Öztepe'den Saldırı Olayına İlişkin Açıklama
İçeriği Görüntüle

20260706Aw740928 857X503

Yaklaşık Bin Balya Ot Kullanılamaz Hale Geldi

Yangında yaklaşık bin balya ot tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, ekiplerin bölgedeki soğutma çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi amacıyla ilgili ekipler tarafından inceleme başlatıldı.