Hakkari sanayisi ve teknolojisine ilişkin politika ve stratejileri belirlemek, sorunları tartışmak ve çözüm üretmek amacıyla oluşturulan Sanayi ve Teknoloji İşbirliği Kurulu (SANTEK) Toplantısı, Vali Yardımcısı Mustafa Emre Kılıç başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Hakkari Belediye Başkan Yardımcısı Hamit Zibek, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Murat Koca, Hakkari Üniversitesi’nde görevli öğretim üyesi Prof. Dr. Cevher Marin, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Ahmet Kızılkaya, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş, KOSGEB İl Müdürü Cihat Gür, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Tekin, Ticaret İl Müdür V. Salih Çiftçi, DAKA YDO Koordinatör V. Oğuz Tuncay Görür ve İŞGEM Müdürü Aziz Akın katıldı.

Hakkari'de madene karşı direniş 7. gününde Hakkari'de madene karşı direniş 7. gününde

Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Murat Koca tarafından Sanayi ve Teknoloji İşbirliği Kurulu (SANTEK) hakkında bilgilendirme sunumu yapılmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Toplantı ile ilgili kısa bir açıklama yapan; Vali Yardımcısı, Mustafa Emre Kılıç, Hakkari'de çıkarılan madenlerin sorunlarını ve ülkeye katkısını artırmaya yönelik bir çalıştay düzenleneceğini söyledi.

Kılıç, ulusal ve uluslararası teşvik ve destekler ile ilgili olarak sanayicilere yapılan bilgilendirme faaliyetlerinin de ele alınacağını belirtti.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.