Hakkari Milletvekili Bartın, Çukurca Üzümlü Köyü'ndeki bozuk yolları Meclis'e taşıdı Hakkari Milletvekili Bartın, Çukurca Üzümlü Köyü'ndeki bozuk yolları Meclis'e taşıdı

Haber- Rabia Önver 

Colemêrg’in (Hakkari) Şemzînan'ın bir köyünde ailesi ile birlikte yaşayan 14 yaşındaki A.Ç., 22 Mayıs günü evine giderken polisler tarafından işkenceye uğradı. Sabahları okula gittikten sonra okul harçlığını çıkarmak için babası ile birlikte oto yıkama dükkanında çalışan A'nın iş çıkışı bisikletiyle köyde bulunan evine gittiği sırada evine 100 metre kala Ejder tipi panzerle önü kesildi. A., polis tarafından yolda yürüyüş yapan nişanlısını takip ettiği iddiasıyla ters kelepçelenerek saatlerce darp edildi. 

A.,’nın babası S. Ç., emniyete giderek oğlunu darp eden polisler hakkında suç duyurusunda bulundu. Olaydan sonra ilçe kaymakamının ise şikayetini geri çekmesi için aileyi aradığı öğrenildi.

Polisler tarafından işkence gören A.Ç,  yaşadıklarını anlattı. 

‘Ters kelepçelenerek darp edildim’

Evlerinin Şemzinan merkeze uzak olduğu için genelde bisikletle köye gittiğini dile getiren A., işkence gördüğü günün akşamı bisikleti tamirde olduğu için eve biraz geç gittiğini belirtti. A., “Bisiklet sürdüğüm için genelde hep önüme bakıyorum o gün önümde kimseyi görmedim. Anayolda bisiklet kullandığım için ister istemez insanları görüyorum. İşkence gördüğüm yolda kimi gördüm hatırlamıyorum birçok kişi vardı. Eve 100 metre kala Ejder tipi panzer önümü kesti, hiçbir şey söylemeden  ters kelepçeleyip beni dövdüler. Babam seslerden dolayı hemen dışarı çıktı, polisler kelepçemi açıp panzere bindiler babam da panzerin arkasından koştu. Çok fazla vurdukları için gözlerim bulanık görüyordu o günün de etkisinde kaldığım için çok hatırlamıyorum” sözleriyle yaşadıklarını anlattı. 

‘Evime korkarak gidiyorum’

Darp edildikten sonraki günün sabahı babası ile birlikte emniyete giderek kendisini darp eden polisler hakkında şikâyetçi olduklarını aktaran A., “Emniyette ifade verdim. Şikayetimi geri çekmemizi istediler. Bize ‘elinizde bir kanıt yok. Şahidiniz de yok. Şikâyetinizi geri çekin’ dediler. Sürekli polisleri bize karşı savunuyorlardı. Hem işkence gördüm hem de sözde polisin nişanlısını taciz etmişim diye dava açıldı bana. Beni döven polislerden şikâyetimi çekmeyeceğim, onların cezalandırılmasını istiyorum. Artık evime giderken çok korkuyorum, hala polisin korkusuyla yaşıyorum. Oradan her geçtiğimde beni dövdükleri an gözümün önüne geliyor. Psikolojik olarak travma yaşıyorum” dedi.

Kaymakam aramış

Olaydan sonra kaymakamın kendilerini arayarak şikayetten vazgeçmelerini istediğini belirten A.'nın babası da adalet yerini buluncaya kadar mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.

Kaynak