Hakkari İl Müftülüğü tarafından 12 Martta İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü kapsamında liseler arasında düzenlediği “On Kıta Bir Vatan İlelebet İstiklal” konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Pandemi nedeniyle geciken ödül töreni Müftülük binasında, İl Müftüsü Faruk Gürbüz tarafından düzenlenen törenle verildi.

Kompozisyon yarışmasında Merkez İlçe ve İl bazında 2 birincilik alan Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Fatma Kaplan, başarılarını Colemerg Haber sitemize anlattı.

Hakkarili Ümit Akdağ Van'da İntihar Etti Hakkarili Ümit Akdağ Van'da İntihar Etti

“Düzenlenen Kompozisyon Yarışmalarında Birçok Derecem Var”

Farklı tarihlerde düzenlenen kompozisyon yarışmalarında aldığı dereceleri aktaran Kaplan,” Geçen yıl Yeşilay Bağımlılıkla ilgili anı türünde edebiyat yarışmasında ili temsilen birinci oldum. Türkiye elemelerinde Hakkari’yi temsil ettim. Fakat başarı elde edemedim. Bir Bilenle Bilge Nesil, Eğitim-Bir-Sen yarışmasında bir dönem boyunca verilen 4 kitap hakkındaki kompozisyon yarışmasında 2 birincilik bir de ikinciliğim oldu. Bir kitapta ise dereceye girememiştim”

“İlk Okuldan Beri Kitap Okuyorum”

12 Martta İstiklal marşının kabulü gününde düzenlenen “On Kıta Bir Vatan İlelebet İstiklal” konulu kompozisyon yarışmasında il ve ilçeler arasında 2 birincilik kazandığını anımsatan Kaplan, duygularını şu şekilde ifade etti : "İlkokuldan beri kitap okuma alışkanlığım var. Lisede bu daha fazla arttı. Böylece kelime dağarcığım gelişti. Özellikle lisede okuduğum yazarların eserlerinden etkilendim. Sonra kendi görüşlerim arttı. Gerekli yerlerde yazarları eleştirebilen fikirlerim gelişti. Yani yazarın aslında şu veya bu şekilde yazması daha güzel olurdu diye düşündüm. Kısacası eleştiri yeteneğim gelişti. Ayrıca duygusallığım yeteneğimi etkiledi. Böylelikle düzenlenen kompozisyon yarışmalarında dereceler aldım” dedi.

“Milli Eğitim Müdürü ve Okul Müdürü Başarımı Görmedi”

Düzenlenen birçok kompozisyon yarışmasında dereceler almasına rağmen İl Milli Eğitim Müdürü ve Okul Müdürü tarafından tebrik edilmediğini belirten Kaplan,” Yarışmalara giren arkadaşlarımla aldığımız başarılar maalesef kurumlarımız tarafından fazla ilgi görmedi. Her başarımın arkasında ailem ve öğretmenlerim durdu. Benim gibi dereceye giren birçok öğrenci arkadaşım da tebrik edilmedi. Bu arkadaşlarımda da aynı benim gibi özgüven eksikliği yaşandı. Milli Eğitim Müdürü ve Okul Müdürlerimiz başarılarımıza rağmen bir kez olsun bizi tebrik etmediler. Mesela müdürlerimiz bizleri değerli yazarlarımızla birleştirebilirdi. Bizlerde bu yazarlarla fikir alışverişinde bulunabilirdik. Ayrıca yazarlarımızın teknik açıdan bilgilerinden faydalanabilirdik ve ileriye yönelik adımlar atabilirdik” diye konuştu.