Tüm Türkiye’de olduğu gibi Yüksekova’da da 2025-2026 eğitim-öğretim yılının ilk ara tatili büyük bir coşkuyla başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklanan takvime göre, ilçede eğitim gören yaklaşık 30 bin öğrenci, bugün itibariyle derslere kısa bir ara vererek tatile çıktı.

İlçe genelinde sabah saatlerinden itibaren okul bahçelerinde hareketli anlar yaşandı. Son ders zilinin çalmasıyla birlikte öğrenciler çantalarını alarak büyük bir sevinçle okuldan ayrıldı. Tatil sevincini arkadaşlarıyla paylaşan öğrenciler, öğretmenlerine veda ederken bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

“Dinlenin, ama kitap okumayı unutmayın”

Yüksekova İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı, yaptığı kısa açıklamada öğrencilerin ara tatili hem dinlenme hem de kendilerini geliştirme fırsatı olarak görmeleri gerektiğini belirtti.

“Ara tatil, öğrencilerimiz için sadece dinlenme değil aynı zamanda kendilerini yeniden motive etme dönemidir. Çocuklarımızdan bol bol kitap okumalarını, aileleriyle kaliteli vakit geçirmelerini ve sosyal etkinliklere katılmalarını istiyoruz,” dedi.

20251107Aw574866 6 850X527

Velilerden ‘verimli tatil’ dileği

Tatilin başlamasıyla birlikte okul önlerinde çocuklarını karşılayan veliler de büyük bir rahatlama yaşadı. Öğrencilerin yoğun geçen ilk dönemin ardından dinlenmeyi hak ettiklerini söyleyen veliler, bu sürenin çocukları için hem moral hem de enerji depolama fırsatı olacağını ifade etti.

Bakan Kacır Hakkari’de: 240 Milyon Liralık Yatırım Müjdesi
Bakan Kacır Hakkari’de: 240 Milyon Liralık Yatırım Müjdesi
İçeriği Görüntüle

Yüksekova’da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşmesiyle birlikte bazı aileler tatili köylerinde geçirmeyi planlarken, kimileri de şehir merkezindeki sosyal etkinliklere katılmayı tercih ediyor.

Ders zili 17 Kasım’da yeniden çalacak

MEB takvimine göre 9 günlük ara tatil, 17 Kasım Pazartesi günü sona erecek. Öğrenciler yeniden sıralarına dönecek ve birinci dönemin kalan bölümünü tamamlamak için ders başı yapacak.

Okulların ikinci ara tatili ise Nisan ayında olacak.