Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi kapsamında Türkiye genelinde 430 mülki idare amirinin görev yerleri yeniden düzenlendi.

İlbak Holding Heyetinden Vali Taşyapan’a Nezaket Ziyareti
İlbak Holding Heyetinden Vali Taşyapan’a Nezaket Ziyareti
İçeriği Görüntüle

Kararnameyle çok sayıda kaymakam ve vali yardımcısı farklı illerde görevlendirilirken, Hakkari’deki bazı mülki idare amirlerinin de atama kapsamına alındığı belirtildi.

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, atamaların liyakat, kıdem, hizmet ihtiyacı ve kurumsal gereklilikler doğrultusunda gerçekleştirildiğini açıkladı. Kararname kapsamında 208 kaymakamın görev yeri değiştirilirken, 82 kaymakam vali yardımcılığına, 74 vali yardımcısı ise başka illerde vali yardımcılığı görevlerine atandı.

Atama kararlarının ardından gözler Hakkari merkez ile Yüksekova, Şemdinli, Çukurca ve Derecik ilçelerindeki görev değişikliklerine çevrildi. Yeni görevlendirmelerin önümüzdeki günlerde netleşmesiyle birlikte mülki idaredeki değişimlerin kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.

Hakkari’de görev yapacak yeni mülki idare amirlerinin önümüzdeki süreçte görevlerine başlaması beklenirken, atamaların il ve ilçelerdeki kamu hizmetlerinin etkinliğine katkı sunması hedefleniyor.