Hakkari’de yerel yönetim ile mahalle temsilcileri arasında önemli bir buluşma gerçekleştirildi. Belediye toplantı salonunda düzenlenen toplantıda, Hakkari Vali Yardımcısı ve Belediye Başkan Yardımcısı Vekili Cüneyt Zor, kent merkezinde görev yapan 15 mahalle muhtarıyla bir araya geldi.

Toplantıda muhtarların mahallelerine ilişkin sorun ve talepleri tek tek dinlenirken, kent genelinde devam eden ve planlanan çalışmalar üzerine kapsamlı değerlendirmeler yapıldı. Özellikle altyapı, asfalt ve ulaşım konuları öncelikli gündem maddeleri arasında yer aldı.

Doğru ve Hızlı Hakkari Haber İçin Güvenilir Bir Kaynak
Doğru ve Hızlı Hakkari Haber İçin Güvenilir Bir Kaynak
İçeriği Görüntüle

Muhtarlar

Planlı çalışmanın önemine dikkat çeken Zor, hizmetlerin belirli bir takvim doğrultusunda yürütülmesi gerektiğini vurgulayarak, sorunların doğru tespit edilmesinin çözüm sürecinin ilk adımı olduğunu ifade etti. Kentte büyük ölçekli yatırımlara ihtiyaç duyulduğunu belirten Zor, belediye olarak tüm alanlarda yoğun bir çalışma yürüttüklerini dile getirdi.

Altyapı tamamlanmadan yapılan asfalt çalışmalarının kalıcı olmayacağını hatırlatan Zor, bu nedenle çalışmaların belli bir sıraya göre ilerlemesi gerektiğini söyledi. Vatandaşların en çok dile getirdiği sorunların başında yolların geldiğini belirten Zor, bu konuda İl Özel İdaresi ile iş birliği içinde hareket ettiklerini ifade etti.

Geçtiğimiz sezon asfalt plentinin aktif şekilde kullanıldığını belirten Zor, belediye sınırları içerisinde önemli bir asfalt çalışması yapıldığını ve yama çalışmaları hariç toplam 22 kilometrelik asfalt döküldüğünü aktardı. Kent merkezinde yaklaşık 72 kilometrelik bir yol ağı bulunduğunu kaydeden Zor, planlı ve koordineli çalışmalarla bu sorunların aşılacağını söyledi.

Toplantı, muhtarların mahallelerine ilişkin talep ve önerilerini iletmesinin ardından sona erdi.