14 Mart Dünyanın her yıl 14 Mart'ta matematikçiler tarafından kutlanan ( Pi Günü'ne) denk getiren Kuruköy Ortaokulu'nun düzenlediği programa Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür ve İlçe Protokolünün katıldı.
Saygı duruşu ve istiklal marşının ardında okulun öğretmen ve öğrencileri, müzikli matematik konseri büyük ilgi gördü.
Programda bir konuşma yapan İl Müdürü Bilal Gür, Bakanlığımız, tüm Türkiye'de, matematiği öğrenmede yeni yaklaşım modeliyle bir matematik seferberliği başlattığını söyledi.
Gür,"Bizler de bunun startını Yüksekova ilçemizden verdik. Yapılandırmacı eğitim anlayışı çerçevesinde, öğrencilerin matematiğe karşı olumlu tutum geliştirmelerini ve eğlenerek öğrenmelerini sağlamak amacıyla geliştireceğimiz zekâ geliştirici matematik oyunları, materyalleri ve etkinlikleri ile matematiği hayatla bütünleştirip öğrencilerimize sevdireceğiz.
Etkinliklerini, 14 Mart Dünya Pi Günü'ne denk getiren Kuruköy Ortaokulu'nun düzenlediği bu programı ilgiyle izledik. Etkinlikte emeği geçen tüm eğitim camiamızı tebrik ederim,"dedi.
Hakkari'de Matematik Seferberliği Başladı
Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlatmış olduğu matematik seferberliğini, Yüksekova Kuruköy Mahallesi Ortaokulu'nun düzenlemiş olduğu çeşitli etkinliklerle ve müzikli Matematik Konseri ile başlattılar.
Bu içeriğe tepkiniz
Yorumlar
Trend Haberler

WhatsApp İhbar ve Şikayet Hattı

Hakkari’de Yolsuzluk Skandalı: Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Belgeleri Açıkladı

Hakkari’de İntihar İddiası Asılsız Çıktı: 10 Yaşındaki Çocuk Hayati Tehlikeyi Atlattı

Hakkari’de Kısa Süreli Gerginlik: Çok Sayıda Kişi Gözaltına Alındı

Hakkari'de şüpheli Çocuk ölümü

Hakkari’de Kaza: Araç Takla Attı, 3 Kişi Ağır Yaralandı

Hakkari’de Trafik Kazası: Araç Hastane Yakınında Kontrolden Çıktı

Hakkari Geçimli Köyünde Kavga: 3 Yaralı

Hakkari’de Feci Kazada: Aynı Aileden 2 Kişi Hayatını Kaybetti

Hakkari’de Kamu İhalelerinde Usulsüzlük Belgeler ile Açıkladı