Kent merkezine 8 kilometre mesafede bulunan Otluca Köyünde hayvancılıkla geçimlerini sağlayan vatandaşlara ait kümes hayvanlarının Dağ ve Komando Tugay Komutanlığının köpekleri tarafından telef edilmesi tepkilere neden oldu.

Son bir yılda 40’a yakın kümes hayvanlarının telef edildiğini iddia eden Köy sakinleri,” Tugayın tel örgülerinin altından köylerine inen köpek sürüsünün onlarca kümes hayvanını telef ettiğini söyledi.

Hakkari-Çukurca Karayolunda Trafik Kazası.. Bir kişi hayatını kaybetti 4 Yaralı Hakkari-Çukurca Karayolunda Trafik Kazası.. Bir kişi hayatını kaybetti 4 Yaralı

Köpeklerin insanlara da saldırdığını anımsatan Köy sakinleri,” Köyümüz nizamiye girişinin karşısında. Tugaya ait köpekler sabah ve akşam olmak üzere telleri aşıp köyümüze giriyor. Gözümüzün önünde hayvanlarımıza saldırıyorlar. Bir çoğu eğitimli köpek. Zarar vermek istemiyoruz. Köyde kalan annelerimiz tavuk ve horozları besleyerek zaman geçiriyor. Fakat bir yıldır onlarca tavuk ve horoz cinsi hayvanımız telef oldu. Bu köpekler eğer başı boş ise belediyemizden gelip toplatılmasını istiyoruz. Şayet tugaya aitse değerli komutanlarımızdan sahip çıkılmasını arz ediyoruz” diye konuştular.