COLEMERG HABER

Kentte son yıllarda yeni teknolojiyle donatılan polikliniklerin açılması ve nitelikli personelin görevlendirilmesi ile vatandaşlara kaliteli hizmet sunulan devlet hastanesinde, kalp merkezi , yeni doğan yoğun bakımı ünitesi açıldı.

Açılış törenine Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, İl Sağlık Müdürü Hamdullah Kara, Ak Parti eski İl Başkanı Emrullah Gür, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Cumhur Demir,Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Op.Dr. Sefer Durucan, İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Necdet Demir, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Mustafa Yoldaş ve sağlık çalışanları katıldı.

Ünitelerin açılışında konuşan Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık,Kalp merkezi diğer adıyla anjoyografi ünitesi Hakkari'de tarihi bir sağlık hizmeti olduğunu söyledi.

Merkezin onaylamasının Sağlık Bakanlığı tarafından 4 gün önce onayladığını belirten Akbıyık, şu ana kadar Hakkari'de 21 hastaya anjiyo yapıldığını kaydetti.

Akbıyık, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi.

'' Daha önce buradan Van'a sevk ediliyordu.Van'a gidişte 3 saat sürüyordu. Maalesef zaman zaman üzücü durumlarda yaşanıyordu.Kalp,damar hastalıkları yine beyin kanamaları hayati önemde vakalar ve hızlı bir şekilde müdahale edilmesi lazım. Bu anlamda kalp merkezimiz, anjoyografi ünitesi bunun yanında yoğun bakım ,cerahi yoğun bakımı önemli bir hizmet.2019 yılında biz Sağlık bakanlığımızı ziyaret ettik.Sayın bakanımızın talimatı ile bu aşamaya geldik.söz konusu ünitenin, İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs, Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hastanemize ve arkadaşlara koordinatörlük yaptı.Bende başta Sağlık Bakanımıza olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Sağlıkta Hakkari hakikaten iyi gidiyor ve çok iyi durumdayız.Korona ile mücadelede tekli rakamlardayız. İnşallah hep beraber yeneceğiz.Tedbiri elden bırakmayacağız.Aşılama çalışmalarımız en iyi şekilde devam ediyor.Çalışmalarımız bunlarla sınırlı değil Derecik hastanemiz bitti şuan geçici kabul aşamasında ve yine Yüksekova'da 75 yataklı hastanemiz yüzde 80'lerde devam ediyor.Yoğun bakım sayımızı da 45'lerden 90'a getirdik.Yani Hakkari sağlıkta son yıllarda standardını çok yükseltti. Yeni doğan yoğum bakım ünitesinde 5'i 3. basamak olmak üzere yatak sayısı 21'e çıktı. 6 adet yeni ambulans geldi. bununla birlikte ambulans sayımız 54'e çıktı. Bu zor kış şartlarında hiç bir vatandaşımız mağdur olmuyor.her alanda olduğu gibi bu alanda da hizmetler başarılı şekilde yürütüyor.ben burada başta Sağlık Bakanımız olmak üzere emeği geçen herkese bu merkeze çalışan doktorlarımız, sağlık çalışanlarımıza ve müdürlerimize çok teşekkür ederiz.Hakkari'mize hayırlı ve uğurlu olsun.''dedi.

Hakkari’de ilk defa hizmete giren kalp merkezi hakkında İl Sağlık Müdürü Dr. Hamdullah Kara ise Anjiyografi ünitesini dün itibarı ile 21 vakayı aldıklaırını ve bilindiği üzere hayatı tehdit eden hastalıkların başında kalp damar gelmekte. Kalp damar hastalıklarına da yerinde müdahale ve erken müdahale büyük önem taşıdığını söyledi.

Kalp merkezinin 26 Ocakta Sağlık Bakalığı tarafından tescillendiğini belirtten Kara şunları söyledi. '' Sayın Cumhurbaşkanımıza Sayın Sağlık Bakanımıza ve desteklerini bizden esirgemeyen sayın valimize teşekkür ediyoruz. İlimize hayırlı olsun” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Akbıyık başta ambulans şoförlerine anahtarları teslim etti ve söz konusu iki ünitenin açılışını yaptı.

İHD Hakkari'de  Rojhat Özdel için adalet talebinde bulundu İHD Hakkari'de Rojhat Özdel için adalet talebinde bulundu