Hakkari-Van karayolunun 30. kilometresinde bulunan Erzikin mevkiinde akşam saatlerinde meydana gelen olayda, plakası ve sürücüleri öğrenilmeyen 2 hafif ticari araç, kurbanlık için kente getirilen koyun sürüsünün arasına daldı.

Milletvekili Parlak'tan, mayın patlamasıyla yaşamını yitiren Düzen ile ilgili açıklama Milletvekili Parlak'tan, mayın patlamasıyla yaşamını yitiren Düzen ile ilgili açıklama

Yaşanan olayda ortalık savaş alanına dönerken çarpmanın etkisiyle savrulan koyunlardan 30'u telef olurken 15'i yaralandı.

Kazada yaralanan olmazken sürüye dalan araçlarda büyük çapta maddi hasar oluştu.
Koyun sahipleri Nihat Tuncer ve Hüseyin Oktar,' Kurbanlık koyunları satmak üzere şehir merkezine getirmek için yola çıktıkları esnada hızla gelen iki otomobilin sürüye daldığını söyledi.

Yaklaşık 200 bin lira zararlarının olduğunu ifade eden Tuncer ve Oktar," Van istikametinden Hakkari'ye gelmekte olan iki ticari araç aynı anda sürüye daldı. Çoban yol ortasında fenerle sürücüleri uyarmasına rağmen hızlarını kesmediler. Ayrıca araçlar iki şeritte yanyana gidiyordu. Çarpmaya yakın fıren yaptılar ama çok geçti. 30 koyunumuz telef oldu. 15 tanesi ise sakat kaldı. Tek geçim kaynağımız hayvancılık. Yetkililerden destek bekliyoruz" diye konuştular.