Hakkari’de 6 Ocak tarihinde Hakkari Devlet Hastanesi’nde göğüs küçültme ameliyatında bitkisel hayata giren Halime Ertuş sevk edildiği Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayat mücadelesini kaybetti.

Yapılan otopsinin ardından Ertuş'un cenazesi ailesi ve yakınları tarafından Hakkari’nin Geçimli Köyü’nde son yolculuğuna uğurlandı. Köyde 3 gün süren taziyenin ardından Ertuş’un ailesi kızlarının mezarını ziyaret ederek basın açıklaması yaptı.

Merhumenin dayısı Ekrem Ertuş, Halime Ertuş'un ihmal nedeniyle öldüğünü belirterek suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Yeğeninin hastaneye yürüyerek girdiğini tabutla çıkardıklarını anımsatan Ekrem Ertuş,” Hastane ve Sağlık Müdürü şu saate kadar açıklama yapmadı. Yeğeni 5 saat ameliyatta kaldı. Üç gün yoğun bakım ünitesinde kaldı. Van eğitim ve araştırma hastanesinde ise 10 gün kaldı. Taziyemiz de 5 gün sürdü. Yetkililer şu saate kadar tek bir açıklama yapmadı. Burada bir insanın canı söz konusu. Ölümlü olayı geçiştirip kapatmaya çalışıyorlar. Bu sessizlik bizi Halime’nin ölümü kadar üzdü. Yetkililer vicdanlarımızı da narkozlanmaya çalışıyor. Bu sürecin adli mercilerinde takipçisi olacağımızı kamuoyuna açıkça duyuruyoruz” dedi.

Milletvekili Parlak'tan, mayın patlamasıyla yaşamını yitiren Düzen ile ilgili açıklama Milletvekili Parlak'tan, mayın patlamasıyla yaşamını yitiren Düzen ile ilgili açıklama

Mezarlıkta ağıt yakarak gözyaşlarına boğulan anne Sabriye ve baba Selahattin Ertuş ise,” kızımız sapa sağlam hastaneye gitti. Kızımızın hakkı kaybolmasın. Yeni mezun doktorları bize yollamasınlar. Bizi üzmeye hakları yok. bundan sonra da kimseyi üzmesinler. Kızımın herhangi bir sağlık sorunu yoktu. Olsaydı kayıtlarda olurdu. İlgili kurumun sorumluları bize bir açıklama yapmadı. Bizden kaçtılar. Onlara zarar verecek bir aile değiliz. Yetkililerden tek talebimiz kızımızın hesabını sorumlulardan sorsunlar” diye konuştu.