Kongrenin Divan Başkanlığına Diyanet Sen Başkanı Yasin Aşkan, Üyeliklerine Sağlık Sen Başkanı Nazif Arslan, İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Ramazan Özdemir, Büro Memur Sen Başkanı Orhan Temel ve Enerji Bir Sen Başkanı Necdet Yılma getirildi.

Hakkari Halk Eğitimi Merkezi Ve Akşam Sanat Okulu Konferans salonundan gerçekleştirilen kongrede iki liste ile seçime gidildi.

Hakkari'de cisim patlaması sonucu bir çoban hayatını kaybetti Hakkari'de cisim patlaması sonucu bir çoban hayatını kaybetti

Önceki dönem Eğitim Bir Sen Başkanlığı görevini yürüten Şanser Kutlu bir teşekkür konuşması yaptı.

Başkan Kutluk konuşmasından şu ifadeleri kullandı.

‘’ Eğitim-Bir-Sen Şube Kongremizi, sendikamızın kuruluşundan beri benlik ve kimlik olarak içselleştirdiği manevî değerler, ahlaki ilkeler, taze heyecanlar, yenilenen duygularla, bize yaraşır demokratik olgunlukla, katkı ve katılım coşkusuyla yapıyoruz.

Bizim kongrelerimiz, daha iyisini yapmanın, daha güzel olana ulaşmanın, daha doğruyu birlikte başarmanın, iyi niyetli, cesur, samimi arayışların, birlikte bulmanın, birlikte var, birlikte güçlü olmanın buluşmasıdır. Kökleri medeniyet ve kültürümüzün derinliklerine uzanarak beslenen, dalları özgürlüğün göğüne uzayan Eğitim-Bir-Sen, üyemiz için emek, ekmek, temel hak ve özgürlük mücadelesi olmasının yanı sıra, yerelden evrensele doğru kötülükleri eliyle düzelten, sözüyle müdahale eden, hiç olmazsa kalbiyle buğzeden bir dayanışma hareketidir. Bu topraklarda vücut bularak yeryüzünün bütün iklimlerine umut, ilham, örnek olup yayılan bir bilinç ve vicdan hareketidir. Bu köklü, ilkeli, inançlı hareket, bu büyük entelektüel birikim, aklını istişareyle oluşturmakla, yolunu, yöntemini danışarak, konuşarak belirlemekle daha bir önem kazanmaktadır. ‘’dedi.

Adaylardan Sefer Özatak ve Nihat Gür kısa birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından kongrede faaliyet raporu ve mali rapor okundu.

152 delegenin üye olduğu genel kurulda 87 oy alan Nihat Gür seçildi.

Diğer aday Sefer Özatak ise 43 oy aldı.

Seçim sonundan Eğitim Bir Sen Başkanlığına seçilen Nihat gür,

Hakkkari Eğitim Bir Sen 3. Olağan Kongremize katılan tüm üyelere teşekkür etti.

Başkan Gür konuşmasını şu şekilde sürdürdü.

‘’ Sendika bizim için hak arayaşımızın en güçlü temsiliyetidir. Memur camiası olarak kendimize oluşturduğumuz korunaklı alanımız ve aile çatımızdır. Sendikamız içerisinde gerçekleştirdiğimiz seçimler bizler için daha iyiyi yakalayabilme gayretidir. Bizim seçimlerimizin kaybedeni yoktur inşallah. Bizler İslam medeniyetinin istişareyi merkeze alan neferleriyiz. Birlik ve beraberliğimizi pekiştirme seçimlerimizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Çok kıymetli delegelerimizin bizlere olan teveccühü için en kalbi duygularımızı arz ediyoruz. Rabbim bizleri mesul olduğumuz dava kardeşlerimize karşı mahçup etmesin. İnşallah güzel çalışmalar ile sorumluluğumuzu tüm yönetimimiz ile en güzel şekilde ifa edeceğiz.’’ dedi.