Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının ana programı, Merzan Şehir Stadyumu’nda yapıldı. Törene il protokolü, askeri erkân, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program, Vali Ali Çelik ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Ferat Vural’ın askeri araç üzerinden vatandaşları selamlamasıyla başladı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim mesajının okunmasının ardından konuşan Vali Çelik, Cumhuriyet’in anlam ve önemine vurgu yaptı. Vali Çelik konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
“Bugün, Hakkâri’de, 102 yıl önce bin bir zorlukla küllerinden yeniden doğan Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük bayramını, dağlarımızın zirvelerinde dalgalanan şanlı bayrağımızın altında kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Bu anlamlı günde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyor; tüm vatandaşlarımıza sağlık, huzur ve esenlik diliyorum.”
Törende öğrenciler tarafından hazırlanan şiirler, halk oyunları ve çeşitli gösteriler büyük beğeni topladı. Ayrıca, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.
Renkli görüntülere sahne olan kutlamalar, geçit töreni ile sona erdi. Vatandaşlar, program boyunca ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet coşkusuna ortak oldu.







