Bulvar Caddesi çevresinde bulunan çöp konteynerlerinden birinde, beyaz bez bir çanta dikkat çekti. Temizlik personellerinin çantayı açmasıyla konteyner içinde onlarca yeni Kuran-ı Kerim olduğu ortaya çıktı.
Büyük şaşkınlık ve üzüntü yaşayan belediye çalışanları, kutsal kitapları özenle konteynerden çıkararak temiz bir alana aldı. Çöp poşetleri arasında rastlanan bu olay, ekiplerin tepkisine neden oldu. Daha önce kentte benzerine rastlanmayan olay, çevredeki vatandaşları da derinden etkiledi.
Belediye ekipleri, Kuran-ı Kerim’leri çöpten çıkararak uygun bir şekilde muhafaza altına aldı. Olayla ilgili herhangi bir resmi açıklama henüz yapılmazken, kutsal değerlere yönelik bu duyarsız davranış kamuoyunda tepki topladı.
Vatandaşlar ise, böyle bir durumun Hakkari’de ilk kez yaşandığını belirterek, Kuran-ı Kerim gibi mukaddes kitapların çöpe atılmasının hem dini açıdan hem de toplumsal ahlak açısından kabul edilemez olduğunu vurguladı.