Geniş Katılımlı Proje Hayata Geçiyor

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanlığı’nın yürüttüğü 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Programı kapsamında kabul edilen projede, Hakkari Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Mehmet Sait Taylan, Doç. Dr. Melek Erdek, Doç. Dr. Muzaffer Mükemre ve Dr. Öğr. Üyesi Metin Ertaş uzman olarak yer aldı.

Projenin yürütücülüğünü Yüksekova Bilim ve Sanat Merkezi adına İshak Göç üstlenirken, Yüksekova Meslek Yüksekokulu da projeye destek veriyor. Ayrıca Yüksekova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Yüksekova Belediyesi, Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü, TEMA Vakfı ve Yüksekova Fen Lisesi de paydaşlar arasında bulunuyor.

144051 (1) 857X503

Öğrencilere 16 Farklı Etkinlik

10-13 Haziran 2026 tarihleri arasında Yüksekova’da gerçekleştirilecek proje kapsamında öğrencilere suya bağlı biyoçeşitlilik temalı toplam 16 farklı etkinlik sunulacak.

Hakkari Dahil 24 İlde DEAŞ Operasyonu: 88 Şüpheli Yakalandı
Hakkari Dahil 24 İlde DEAŞ Operasyonu: 88 Şüpheli Yakalandı
İçeriği Görüntüle

Etkinliklerde gezi, gözlem, deney, saha çalışmaları ve oyunlaştırma gibi çeşitli yöntemler kullanılacak.

Amaç: Doğa Bilinci ve Bilimsel Bakış Açısı

Proje ile üstün yetenekli ve normal öğrencilerden oluşan karma bir grubun bir araya getirilmesi hedefleniyor. Özellikle 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerinin biyoçeşitlilik konusundaki farkındalıklarının artırılması amaçlanıyor.

Yetkililer, doğa temelli eğitim sayesinde öğrencilerin hem çevre bilinci kazanacağını hem de bilimsel düşünme becerlerinin gelişeceğini belirtiyor.