Hakkari Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğü Spor Birimi tarafından Hakkari Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğü Spor tesislerinde Basketbol Performans sporcularına Basketbol Eğitim Kursu açtı.

Son zamanlarda yaşanan Covit-19 pandemi sürecinde , süreçten en çok etkilenen kesim olan çocuk ve genç kesimin olması ve bu kitlede müsabakalara, özel yetenek sınavlarına ve başlaması durumunda yerel liglere katılacak olan sporcuların psikolojik destek ve kişiler üzerinde en çok faydalı etki gösteren basketbol ile katkı sağlamak amacı ile ayrıca Müdürlüğümüze bağlı Eğitmenler tarafından Drama eğitimleri de verilerek Sosyal Mesafe-Dezenfekte ile Hijyen ortam sağlanarak kurslar başlatıldı.

Her aile çocuklarının iyi bir birey olmasını ister ve bunun için çalışır.

Çocuğunuza neden basketbol oynatmalısınız?

Hozan Aydın hayati tehlikeyi atlattı Hozan Aydın hayati tehlikeyi atlattı

Küçük yaşta spor ya da sanatla ilgilenen çocukların, hayata daha iyi hazırlandığı ise herkes tarafından biliniyor. Bu uğraşlar her şeyden önce bir disiplin ve çocuğunuza kazandıracağı faydalar saymakla bitmiyor.

Bu alanlardan en önemlilerinden biri ise şüphesiz ki basketbol. Basketbolun, çocukların gelişimine muazzam katkıları var. Hadi şimdi onlara bir göz atalım.

Yardımlaşmayı öğretir

Modern toplumlarda yalnızlaşan çocuklar için, yeni eğitim programları ve kolektif çalışmaya uygun ortamlar oluşturuluyor.

Basketbolun merkezine yerleşen takım oyunu olgusu ise, kişilere birlikte düşünmeyi ve çözüm üretmeyi öğretiyor. Bu şekilde yetişen çocuklar, ileride birey olduklarında kolektif bilinci yüksek ve başkalarını düşünmeyi alışkanlık haline getirmiş insanlara dönüşüyor.

Neden Drama ?

Drama , Çocuğun sosyalleşmesini ve hayata etkin olarak katılmasını sağlar . İçsel bir durum ve bir düşünce drama sayesinde eyleme geçer . Çocuk drama ile düşünür , plan yapar , deneyim kazanır , farklı duygu ve davranışlar kazanır .

Çocuk duygu ve düşüncelerini kontrol altına almayı öğrenir ve nasıl hareket edeceğini bilir. Drama öğrencilere empati kurabilme becerisini kazandırır . Ayrıca çocuklar drama sayesinde değişik hayaller kurabilir ve farklı dünyalara giderek farklı duygular ve düşünceler edinir . Çocuk drama sayesinde kendini daha iyi hisseder ve stresini darama sayesinde atar.

Drama sayesinde öğrenilen bilgiler kalıcı olur , çünkü öğrenci yaparak ve yaşayarak oyuna aktif katılım sağladığı için bu katılımda yaşananları da asla unutmaz . Drama çocuğun bütün duyu organlarına hitap eder ve böylece kalıcı ve izli öğrenmeler oluşur . Eğitimde istenen de zaten kalıcı izli öğrenmedir .

Dramada elbette ki çocuğun oyun oynaması sağlanır ama gerçek amaç bu değildir . Gerçek amaç: oyun boyunca çocuğun kendini geliştirebilmek için yeni yaşantılar yoluyla yeni şeyler öğrenmesi ve bunu yaşamına aksettirebilmesidir yani amaç eğitim ve öğretimdeki amaçlar ulaşabilmektir