Milletvekili Parlak Hakkari'nin yollarını meclis gündemine taşıdı Milletvekili Parlak Hakkari'nin yollarını meclis gündemine taşıdı

Yaklaşan yerel seçimler AKP’li belediyelerdeki uzun süredir devam eden sessizliği de bozmuşa benziyor. Yaşanan ekonomik buhran işçileri irili ufaklı eylemlere ve sendikal hak arayışlarına yönlendiriyor.

AKP’li Çukurca İlçe belediyesi İle Hizmet-İş Sendikası arasında 01.08.2023’te imzalanan ve 29 işçiyi kapsayan ek protokol sendikanın talebi üzerine uygulanmadı. Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle maaşları asgari ücretin altında kalan belediye şirket personelleri tepki amacıyla başka bir sendikaya geçmek zorunda kaldı. Hak-İş ise işçiler başka bir sendikaya üyelik yaptığı gerekçesiyle protokolü geri çekti.

İsmini vermek istemeyen bir sendika üyesi; Ülke genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılar ve yüksek enflasyondan dolayı ücretlerimiz asgari ücretin altında kaldı. Tüm belediyelerde ek protokoller imzalanır. Belediye yöneticilerinin keyfi uygulamaları ve bizi ötekileştiren politikaları yüzünden sendikamızı değiştirdik. Yaptığımız tercih yüzünden ek protokol iptal edildi. Anayasanın bize tanımış olduğu sendika seçme hakkımızı özgürce kullanamıyoruz. Maaşlarımızın düzenlenmesi için belediye ve Hizmet-İş arasında yapılan protokol ile maaşlarımız bir nebzede olsa iyileştirilecekti. Belediyedeki 29 işçiden 15’i ile birlikte başka bir sendikaya geçtik. Çoğunluğun bize geçtiği sendikada taleplerimizi haykırmaya devam edeceğiz” dedi.

Telefonla görüştüğümüz AKP’li Çukurca Belediye Başkanı Ensar Dündar ise, konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.