Yüksekova Haberin Haberine Göre; 48 yaşındaki Mürsel Akdoğan, uzun yıllar ailesiyle birlikte annesinin evinde yaşadıklarını ancak onların da maddi durumu elvermediği için evden ayrılmak zorunda kaldıklarını söyledi. Geçen yıl hayırseverlerin desteğiyle yapımına başladıkları inşaat halindeki eve mecburen taşındıklarını belirten Akdoğan, “1998 yılında geçirdiğim bir trafik kazası sonrası beynimden ameliyat oldum. O günden sonra ağır işlerde çalışmakta zorlanıyorum. Çalışabilecek durumda olsaydım zaten böyle bir yardım talebinde bulunmazdım. Ancak sağlık sorunlarım ve maddi imkânsızlıklar nedeniyle evimizi tamamlayamadık” dedi.
Ailesiyle birlikte geçen yıl sonbaharda yarım kalan eve yerleştiklerini anlatan Akdoğan, özellikle kış aylarında büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirtti. “Hayırseverlerin yardımıyla evi belli bir aşamaya kadar getirebildik. Ancak maddi durumumuz olmadığı için çatısını ve bazı bölümlerini tamamlayamadık. Bu yüzden kış aylarında yağmur ve kar suları evin içine kadar giriyor. Çocuklarımla birlikte çok zor şartlarda yaşamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Üç çocuk babası olan Akdoğan, çocuklarının daha sağlıklı bir ortamda büyümesini istediklerini dile getirerek, “Ben yetkililerden ve hayırseverlerden evimi tamamlayabilmem için destek bekliyorum. Tek isteğim, yarım kalan evimizi bitirip ailemle birlikte daha güvenli bir ortamda yaşayabilmek” ifadelerini kullandı.
33 yaşındaki eşi Neslihan Akdoğan da eşinin sağlık sorunları nedeniyle düzenli bir işte çalışamadığını ve bunun aileyi ciddi geçim sıkıntısıyla karşı karşıya bıraktığını söyledi. Geçen yıl bazı vatandaşların desteğiyle evin bir kısmını yapabildiklerini ancak maddi imkânsızlıklar nedeniyle inşaatın yarım kaldığını anlattı.

Neslihan Akdoğan, “Evin çatısı tam olmadığı için yağmur yağdığında veya kar eridiğinde su duvarlardan içeri giriyor. Tavandan damlıyor. Sürekli leğenler yerleştiriyoruz, halıları kaldırıyoruz. Evin dışı sıvasız olduğu için içerisi çok soğuk oluyor. Ne kadar soba yakarsak yakalım ev ısınmıyor. Bu yüzden çocuklarım sık sık hastalanıyor” dedi.
Akdoğan ailesi, yarım kalan evlerinin tamamlanabilmesi için yetkililerden ve hayırseverlerden destek bekliyor. Aile, çocuklarıyla birlikte daha güvenli ve sağlıklı bir yaşam alanına kavuşmayı umut ediyor.
İletişim: 0 (541) 884 53 54




