İlçeye bağlı Akalın köyünde, biriken kar kütlesinin ağırlığına dayanamayan odunluk ve ahırın çatısı çöktü. Olayda 1 koyun ile 1 oğlak telef olurken, enkaz altında kalan 6 keçi köylülerin yardımıyla kurtarıldı.
Son yılların en yoğun kar yağışının yaşandığı Yüksekova’da, Rayif Onat’a ait odunluk ve ahır olarak kullanılan yapının çatısı gece saatlerinde çöktü. Sabah durumu fark eden Onat, komşularından yardım istedi. Köy sakinlerinin seferber olmasıyla enkaz altında kalan hayvanlar çıkarıldı. Ancak yapılan kontrollerde 1 koyun ve 1 oğlağın yaşamını yitirdiği belirlendi. Çökme sırasında odunlukta bulunan ev eşyaları da tamamen kullanılamaz hale geldi.

“10 yılın en ağır kışıyla karşı karşıyayız”
Yaşadıkları mağduriyeti anlatan 4 çocuk babası Rayif Onat, ilçede son 10 yılın en sert kışının yaşandığını söyledi. Onat, “Yoğun kar yağışı gece saatlerinde etkisini artırdı. Kar yumuşayınca çatıdaki yük arttı ve çökme oldu. Köylülerimizin yardımıyla hayvanlarımızı kurtarmaya çalıştık ama iki hayvanımızı kaybettik. Eşyalarımız da enkaz altında kaldı. Yetkililerden ve hayırseverlerden destek bekliyoruz” diye konuştu.
Öte yandan yetkililer, bölgede devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle benzer risklere karşı vatandaşların çatı ve ahırlarını kontrol etmeleri konusunda uyarılarda bulundu.





