Hakkari İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, vatandaşların mağdur olmaması için çalışmalarına gecikmeden başladı. Tipi, buzlanma ve yüksek kar birikintilerine rağmen mesai mefhumu gözetmeden görev yapan ekipler, kırsal bölgelerdeki çalışmalarını güçlükle sürdürdü.

Başkan Tekin: Hakkari’deki Feci Kaza İhmal Zincirini Yeniden Gündeme Taşıdı
Başkan Tekin: Hakkari’deki Feci Kaza İhmal Zincirini Yeniden Gündeme Taşıdı
İçeriği Görüntüle

İş makineleriyle yürütülen yoğun çalışmalar sonucunda, kapanan 9 köy ve 21 mezra yolu kısa sürede yeniden ulaşıma açıldı. Bölgedeki kar yağışının yer yer etkisini sürdürdüğü bildirilirken, ekiplerin sahada teyakkuz halinde çalışmalarına devam ettiği ifade edildi.

İl Özel İdaresi yetkilileri, karla mücadele çalışmalarının; yol genişletme, bakım ve buzlanma önleyici tedbirlerle birlikte 7/24 esasına göre sürdüğünü belirterek, vatandaşların güvenli ulaşımını sağlamak için tüm imkanların seferber edildiğini kaydetti.

Hakkari genelinde kar yağışına bağlı olası aksaklıklara karşı ekiplerin hazır bekletildiği, kapalı yol bulunmaması için çalışmaların kesintisiz devam ettiği bildirildi.