Hakkari’nin Biçer Mahallesi M. Sait Atay Caddesi’nde, Melik Esat Camii arkasından geçen Serink Deresi üzerindeki menfezlerin 12 Mayıs tarihinde belediye ekiplerince kaldırılmasının ardından yaşanan mağduriyet devam ediyor.
Edinilen bilgilere göre, dere üzerindeki menfezler çöpler nedeniyle tıkanma aşamasına gelince belediye ekipleri tarafından çıkarıldı. Ancak aradan geçen aylara rağmen menfezler yeniden yerine yerleştirilmedi. Üç ila beş hanenin ulaşımını sağlayan ve köprü görevi gören menfezlerin kaldırılmasıyla birlikte vatandaşlar evlerine ulaşmakta büyük güçlük yaşamaya başladı.

Mahalle sakinleri, evlerinde yatalak bir hastanın bulunduğunu belirterek, yol olmadığı için hastalarını dereden sırtlarında taşımak zorunda kaldıklarını ifade etti. Geçidin olmaması nedeniyle ambulans, itfaiye ve diğer acil müdahale araçlarının da evlerine ulaşamadığını dile getiren vatandaşlar, durumun can güvenliğini tehdit ettiğini söyledi.
Mahalle sakinleri, Devlet Su İşleri (DSİ) ile Hakkari Belediyesi’ne çağrıda bulunarak kaldırılan menfezlerin bir an önce yeniden yerleştirilmesini istedi.
Vatandaşlar, “Menfezler 12 Mayıs’ta çıkarıldı, ancak bugüne kadar yerine konulmadı. Evimizde yatalak hastamız var. Hastamızı dereden sırtımızda taşımak zorunda kalıyoruz. Yol olmadığı için ambulans ve itfaiye de evimize gelemiyor. DSİ ve belediye sesimizi duysun, bu mağduriyet artık sona ersin.” diyerek yetkililerden acil çözüm talep etti.





