Hakkari’de Emek ve Demokrasi Platformu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında düzenlenecek programla ilgili açıklama yaptı. Açıklama, DİSK Genel-İş Hakkari Şube Başkanı Haluk Duran tarafından okundu.

Duran, 1 Mayıs’ın emeğin sömürülmesine, yoksulluğa, güvencesizliğe ve eşitsizliğe karşı ortak mücadelenin simgesi olduğunu belirtti. Platform adına yapılan açıklamada, artan hayat pahalılığı, işsizlik ve güvencesiz çalışma koşullarının emekçilerin yaşamını her geçen gün daha da zorlaştırdığı ifade edildi.

145161

Açıklamada ayrıca, demokratik bir toplumun ancak örgütlü emek mücadelesiyle mümkün olabileceği vurgulanarak, 1 Mayıs alanlarının sadece ekonomik taleplerin değil; barış, demokrasi ve eşit yurttaşlık taleplerinin de dile getirildiği önemli bir zemin olduğu kaydedildi.

Program kapsamında, 1 Mayıs Cuma günü saat 11.00’de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önünde toplanılacağı, ardından çevre yoluna yürüyüş gerçekleştirileceği ve Anıt önünde basın açıklaması yapılacağı bildirildi. Etkinliğin davul-zurna eşliğinde devam edeceği ifade edildi.

Müdüre Sevgül Bilgiç’ten Koruyucu Aileye Anlamlı Ziyaret
Müdüre Sevgül Bilgiç’ten Koruyucu Aileye Anlamlı Ziyaret
İçeriği Görüntüle

Emek ve Demokrasi Platformu, tüm işçileri, kamu emekçilerini, kadınları, gençleri, emeklileri, siyasi partileri ve sivil toplum kuruluşlarını 1 Mayıs’ta alanlarda buluşmaya davet etti.