Esendere Belediyesin'den modern oto garaj yapımı
Esendere Belediyesin'den modern oto garaj yapımı
İçeriği Görüntüle

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yapımı devam eden 100 yataklı devlet hastanesi inşaatında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Bölgenin sağlık altyapısına önemli katkı sağlayacak olan projede, deprem izolatörlerinin montajına önümüzdeki haftadan itibaren başlanacağı bildirildi.

Proje hakkında bilgi veren firma yetkilisi Önder Özülkü, inşaatın planlanan takvime uygun olarak ilerlediğini vurguladı. Özülkü, “Şu anda temel ve perde duvar çalışmalarımız yoğun şekilde devam ediyor. Deprem izolatörleri için önümüzdeki hafta ekip çağrısı yaptık. Ekiplerin gelmesiyle birlikte hazırlık işlemlerini tamamlayacağız ve ardından katları peyderpey yükseltmeye başlayacağız” dedi.

20250926Aw546573 850X527

Yetkili, çalışmaların büyük bir titizlikle yürütüldüğünü belirterek şu bilgileri paylaştı:

  • Temel, duvar ve beton döküm işleri eş zamanlı olarak sürdürülüyor.

  • Alt ve üst yapı imalatlarında yüksek kaliteli malzemeler kullanılıyor.

  • Depreme dayanıklı, modern ve konforlu bir hastane inşa ediliyor.

Hastane inşaatının ilerleyen süreçte daha da hız kazanacağını ifade eden Özülkü, “Bu 100 yataklı hastane hizmete girdiğinde, Yüksekova ve çevre ilçelerde sağlık hizmetlerinde önemli bir rahatlama ve konfor sağlanmış olacak” diye konuştu.