Hakkâri Süper Amatör Ligi 8. hafta karşılaşmasında, şampiyonluğun en güçlü adayları arasında gösterilen Hakkâri Spor ile Yüksekova Belediye Spor, bugün saat 14.00’te Merzan Şehir Stadı’nda karşı karşıya geldi. Büyük bir çekişmeye sahne olan mücadelede gülen taraf Hakkâri Spor oldu.

Karşılaşmanın tek golü, 41. dakikada Hakkâri Spor’un genç santrforu Ali Emre Gür’den geldi. İlk yarıda bulunan bu gol, zorlu derbinin sonucunu belirledi.

Mülakatsız Hakkari’ye 5 Kişilik Personel Alımı Yapılacak... İşte Detaylar
Mülakatsız Hakkari’ye 5 Kişilik Personel Alımı Yapılacak... İşte Detaylar
İçeriği Görüntüle

Whatsapp Image 2025 12 20 At 20.37.54 850X527

Maç sonrası açıklamalarda bulunan Hakkâri Spor Teknik Direktörü Necmi Güldal, ligin en zorlu karşılaşmalarından birini oynadıklarını belirterek, “Bugün çok kaliteli iki takımın sahada canla başla mücadele ettiği, son zamanların en güzel maçlarından birini izledik. Böyle bir maçtan galibiyetle ayrıldığımız için çok mutluyuz” dedi.

Takımın tamamının yerli futbolculardan oluştuğuna dikkat çeken Güldal, “Gençlerimiz büyük bir karakter ortaya koydu. Tribünleri dolduran futbolseverlere seyir zevki yüksek bir futbol izlettiler. Rakiplerimizin milyonlar harcayarak dışarıdan getirdiği futbolculara rağmen, kendi öz kaynaklarımızdan yetişen gençlerimize güvenmenin ne kadar doğru olduğunu bir kez daha gösterdik” ifadelerini kullandı.

Whatsapp Image 2025 12 20 At 20.37.54 (2) 850X527

Başarının arkasında güçlü bir birlikteliğin olduğunu vurgulayan Güldal, “Ter döken tüm futbolcularımızı ve teknik ekibimizi tebrik ediyorum. Katkılarından dolayı başta Sayın Valimiz Ali Çelik’e ve Hakkâri sevdalısı iş insanımız Sayın Ejder Naim Kazandioğlu’na şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Öte yandan, karşılaşmanın ardından Hakkâri sevdalısı iş insanı Ejder Naim Kazandioğlu’nun, bu kritik galibiyetin primi olarak futbolculara 100 bin TL dağıtacağı öğrenildi. Bu destek, takım camiasında büyük moral ve motivasyon yarattı.

Güldal ayrıca, tamamı Hakkâri gençlerinden oluşan ve ili rahatlıkla Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) temsil edebilecek düzeyde olan takıma, Hakkâri’nin iş insanları ve esnafının sahip çıkması gerektiğini belirterek destek çağrısında bulundu.

Whatsapp Image 2025 12 20 At 20.37.54 (1) 850X527