Milli Eğitim Bakanlığınca 81 ilde 100 meslek lisesine "fırın atölyesi" kazandırılmasına yönelik protokol kapsamında kurulan bölümde öğrenciler haftanın 5 günü uygulamalı eğitime katılıyor.

Öğrenciler hem usta öğreticilerden ekmek yapımını öğreniyor hem de üretime katkıda bulunuyor.

Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hayrettin Çiftçi gazetecilere yaptığı açıklamada, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanında eğitim gören öğrencilerle beraber Milli Eğitim Bakanlığının 81 ilde 100 endüstriyel fırın kapsamında açılan fırında çalıştıklarını ifade etti.

11 ve 12 . Sınıf ta okuyan yaklaşık 100 öğrenci ile beraber ekmek ürettiklerini belirten Çiftçi, şunları kaydetti.

‘’ Fırında alan şeflerimiz ve usta öğreticilerimizle üretmiş olduğumuz ekmekleri ilimizde pansiyonlardan kalan öğrencilerimiz için ekmekleri üretiyoruz. Günden yaklaşık 6 bin rool ekmek üretiyoruz. Sabah, öğlen ve akşam sıcak ekmeklerimizi pansiyonlardaki öğrencilere ulaştırıyoruz. Ayrıca 4.öğün poğaça ve simit üretimi de yapıyoruz. Öğrencilerimiz günlük olarak üretime katılıp, hem burada gelir ede ediyorlar, hem de pansiyonlarındaki öğrencilerin daha ucuz daha kaliteli ekmek ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz.’’

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanında eğitim gören 12 . sınıf öğrencisi Arjin Demir, okulun bünyesinden kurulan fırından staj gördüğünü ifade etti.

Hakkari Üniversitesi'nden 22 Sözleşmeli Personel Alımı Hakkari Üniversitesi'nden 22 Sözleşmeli Personel Alımı

Fırından arkadaşları ile usta öğreticilerle beraber ekmek ürettiklerini belirten Demir, şunları aktardı.

'' Fırından günlük 6 bin ekmek çıkarıyoruz. Ustamızın bize öğrettiği şekilde bizde ekmek üretip ek ücret kazanıyoruz. Bizim için çok büyük avantaj. Meslek hayatına burada bir iki adım önde başlıyoruz." diye konuştu.