Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından Bitlis'in Ahlat ilçesinde düzenlenen Halk Oyunları Grup yarışmaları tamamlandı.

Halk oyunları yarışmalarına 5 kategoride katılan Hakkari; minikler ve yıldızlar kategorisinde bölge birincisi olma başarısı gösterirken, büyükler kategorisinde ise bölge ikincisi oldu.

Minikler Kategorisinde Endüstri Meslek Lisesi Spor Kulübü ve Yıldızlar Kategorisinde ise Mehmet Akif Ersoy Meslek Lisesi Spor Kulübü bölge birincisi oldu.

Büyükler kategorisinde de Yüksekova Belediye Spor Kulübü bölge ikincisi olma başarısını gösterdi.

Üst düzey performansları ile büyük başarıya imza atan Hakkari Kulüpleri 3 ayrı kategoride Türkiye Finalinde Hakkari’yi temsil edecekler.

Hakkari'de Cisim patlaması sonucu Hayatını Kaybeden Düzen, defnedildi Hakkari'de Cisim patlaması sonucu Hayatını Kaybeden Düzen, defnedildi

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) yönetim kurulu üyesi ve Hakkari İl Temsilcisi Sıtkı Zerek, çok zengin olan Hakkari kültürünün temsili ve tanıtımı için yapılan faaliyetlere katılıp bu başarıyı sağlayan kulüp yöneticilerine, eğitmenlere ve özellikle de dansın sultanlarını tebrik etti.

Hakkari Kulüplerinin Bitlis’te elde ettiği başarıyı sosyal medya hesabından paylaşan Esendere Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, "Halk Oyunları Bölge Yarışmasında; Türkiye finallerine kalma başarısı gösteren; Hakkari Endüstri meslek lisesi Kulübü, M. Akif Ersoy lisesi Kulübü ve Yüksekova Belediye Spor Kulübü'nün teknik heyetini ve oyuncularını canı gönülden tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.