Hakkari Devlet Hastanesinde ameliyat hemşiresi olarak çalışan Aysel Dinç Soydan hakkında çeşitli tarihlerde 155, CİMER ve SABİM’e asılsız şikayetler üzerine açığa alındı ve ardından mahkemenin takipsizlik kararı sonucu görevine iade edilmişti.

Müdür Yılmaz'ın Katılımıyla Değerlendirme Toplantısı Gerçekleşti Müdür Yılmaz'ın Katılımıyla Değerlendirme Toplantısı Gerçekleşti

Görevine iade edildikten sonra soruşturmayı yürüten komisyonun talebi üzerine Sağlık Bakanlığı Soydan’ı isteği dışında Rize iline sürgün etti.

“Sürgünler İnsanlık Suçudur “ yazılı pankartla basın açıklaması düzenleyen KESK üyeleri arkadaşları Aysel Soydan’ın görev yerine dönene kadar mücadele edeceklerini söyledi.

Platform sözcüsü Murat Balıkesir yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; Hakkâri Devlet Hastanesi’nde Ameliyathane hemşiresi olarak görev yapan üyemiz Aysel Dinç Soydan arkadaşımız daha sonra mahkeme kayıtlarında açığa çıkan bilgilere göre kendisiyle doğrudan alakalı olmadığı, eşi ile husumeti olan bir şahsın üyemizi hedef alan şikâyeti üzerine kurumsal işleyişle alakası olmadığı halde hakkında idari soruşturma başlatılmış ve üyemiz 19.03.2020 tarihinde açığa alınmıştır. Daha sonra kurum üyemizi ihracı talebiyle bakanlık yüksek disiplin kuruluna sevk etmiş ve 20.06.2020 tarihinde ihraç edilmiştir. Üyemizin itirazları ve yürütmüş olduğu adli süreçler ile yürütmeyi durdurma kararı alınmış ve üyemiz görevine geri dönmüştür. Hakkındaki iddiaların asılsız olduğu mahkemeler tarafında da kabul görmüştür.

Yargının verdiği kararlar birilerini tatmin etmemiş olacak ki üyemiz ile ilgili hem 155 hem CİMER hem de SABİM’e tekrardan yapılan şikayetler üzerine Hakkâri il sağlık müdürlüğü daha önce alınan mahkeme kararlarından anlaşılacağı üzerine bu yönelimin bir iftira olduğu açık olmasına rağmen idari soruşturma başlatmış ve üyemizi tekrardan 13.12.2021 tarihinde açığa almıştır. İki hafta içerisinde mahkemenin kovuşturmaya yer yoktur kararı almasına rağmen üyemiz beş ay açıkta bekletildikten sonra üyemize tebliğ edilen yazıdan anlaşılan soruşturma yürüten komisyonun talebi üzerine Sağlık Bakanlığı tarafından üyemiz isteği dışında 22.04.2021 tarihinde Rize’ye sürgün edilmiştir. Bununla ilgili üyemiz tarafından gerekli adli ve idari itirazlar yapılmıştır.

Her fırsatta sağlık emekçilerinin hakkının ödenemeyeceğini kameralar önünde ifade eden bakanlık ve yerel idareciler işin özünde emekçileri en küçük fırsatta hemen cezalandırma anlayışıyla hareket etmektedir. Kamuda keyfiyetçi, yandaş ve liyakatten uzak bir anlayışla yürütülen çalışmalar kamu emekçilerini her geçen gün daha da ezmektedir. Aysel arkadaşımızın örneğinde de bunu net bir şekilde bir daha gördük. Hakkari’de hemşire ihtiyacı olmasına rağmen ve hakkında hem mahkemelerce hem de yürütülen idari soruşturmalarda herhangi bir olumsuzluk tespit edilmemesine rağmen en son olarak bir cezalandırma yöntemi olarak arkadaşımızın Rize’ye sürgün edilmesini kabul etmiyoruz. Bu karar karşısında hem adli hem de sendikal mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bu tür baskı, sürgün, açığa almalar, ihraçlar dün de bizi yıldıramadı bugün de yıldıramayacaktır. Aysel arkadaşımız görevine yerine dönene kadar mücadelemiz sürecektir” diye konuştu.

Açıklama “baskılar Bizi Yıldıramaz” sloganlarıyla son buldu.