Hakkari'de yangınların çıkış nedeni çoğunlukla belirlenemezken, itfaiye ekiplerinin zamanında ve etkili müdahalesi sayesinde alevlerin yerleşim alanlarına sıçraması engellendi.
24 Saat Görev Başındalar
Zorlu doğa koşullarına rağmen 7 gün 24 saat görev başında olan itfaiye ekipleri, özellikle yaz aylarında artış gösteren anız yangınlarına karşı yoğun bir mücadele yürütüyor.
Merzan ve Bağlar Mahallesi'nde Tehlike Atlatıldı
Son olarak Merzan üç yol kavşağında ve Bağlar Mahallesi sanayi yolundaki boş arazide çıkan anız yangını, ekiplerin hızlı müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı. Alevlerin evlere ulaşmasına ramak kala yoğun bir çaba sarf eden itfaiye personeli, muhtemel bir faciayı önlemiş oldu.
Yetkililerden Duyarlılık Çağrısı
İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri, Temmuz ayı boyunca çıkan yaklaşık 70 anız ve çeşitli yangına anında müdahale ettiklerini belirterek, vatandaşların özellikle yaz aylarında daha dikkatli ve duyarlı olmaları gerektiği yönünde uyarıda bulundu.